Съединените щати преговарят с Турция за създаване на зона за

...
Съединените щати преговарят с Турция за създаване на зона за
Коментари Харесай

САЩ преговарят с Турция за създаване на зона за сигурност в Северозападна Сирия

Съединените щати договарят с Турция за основаване на зона за сигурност в Северозападна Сирия, сподели през днешния ден представител на американското министерство на защитата, представен от Ройтерс.

По-рано денем турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че няма да е вярно да бъде разискван този въпрос, до момента в който не бъде възобновено доверието сред Анкара и Вашингтон.

Генерал-лейтенант Кенет Маккензи, почитан представител на Пентагона, обаче даде да се разбере пред публицисти, че Съединени американски щати "недвусмислено не престават да договарят с турците за допустима зона за сигурност ".

Вчера турският външен министър съобщи, че американският държавен секретар Рекс Тилърсън се е обърнал към него с предложение да бъде основана 30-километрова зона за сигурност на сирийско-турската граница. Маккензи сподели още през днешния ден, че турската военна интервенция против кюрдите в анклава Африн не е от изгода. Тя вреди на задачата, поради която сме в Сирия - да се борим против джихадистката формация "Ислямска страна ", предизвести той.

На същия брифинг говорителката на Пентагона Дана Уайт сподели, че се е срещнала с медийните изказвания, че Турция желае Съединените щати да изтеглят бойците си от региона на северния сирийски град Манбидж. Не зная да има такова предислоциране, разяснява сбито тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР