Съединените щати предупредиха, че могат да наложат санкции на хора,

...
Съединените щати предупредиха, че могат да наложат санкции на хора,
Коментари Харесай

САЩ плашат със санкции при доставки на оръжие за Русия

Съединените щати предизвестиха, че могат да наложат наказания на хора, страни или компании, които доставят оръжия и муниции на Русия или поддържат нейния военно-промишлен комплекс , оповестява " Ройтерс ".

С този ход Вашингтон цели да усили натиска върху Москва поради войната в Украйна.

На среща на длъжностни лица от 32 страни за разискване на наказания против Русия заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо съобщи, че министерството ще издаде насоки, в които излиза наяве, че Вашингтон желае и може да наложи такава мярка.

Той уточни, че Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите и Бюрото за индустрия и сигурност на Министерството на търговията на Съединени американски щати ще очертаят подхванатите дейности против военно-промишления комплекс на Русия и ще отбележат рисковете, пред които са изправени тези, които дават материална поддръжка за нашествието на Русия в Украйна.
 Съединени американски щати с нови наказания за Русия
Съединени американски щати с нови наказания за Русия

Две физически лица и четири юридически лица към черния лист

На срещата Съединените щати също предизвестиха и че Русия " разходва муниции с неустойчива скорост " и се обръща към страни като Иран и Северна Корея за доставки и съоръжение, в това число за ракети и артилерийски муниции.

Вашингтон наложи няколко пакета от наказателни ограничения против Русия в отговор на нейното навлизане в Украйна на 24 февруари и неведнъж предупреждаваше за риска от отбягване на глобите.

На въпрос какво още могат да създадат западните съдружници, с цел да усилят натиска върху Русия, европейски финансов чиновник отвърна: " Можем да разтеглим листата на хората, които са под наказания. Можем да разтеглим броя на стоките, които имат ограничавания за експорт ".
 Заплахите на Съединени американски щати за нови наказания против Русия постигнали противоположния резултат
Заплахите на Съединени американски щати за нови наказания против Русия постигнали противоположния резултат

Засилила се решимостта на Москва да следва контури курс в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР