Съединените щати предприемат още един информационен ход, за да премахнат

...
Съединените щати предприемат още един информационен ход, за да премахнат
Коментари Харесай

Как според американски медии Украйна взриви Северните потоци?

Съединените щати подхващат още един информативен ход, с цел да отстранен съмненията за гърмежа на Северен поток. Според американския сюжет за всичко ще дава отговор Украйна и, в случай че се наложи, персонално Валерий Залужни.

Движете се върху бяла дъска

Изглежда, че Вашингтон играе някакъв шах с Украйна. Само дъската е бяла, на нея няма полета, а американците имат единствено дами, 16 фигури. Щатите реалокират дамите си или надясно, по-късно наляво, по-късно с осмица или случайно извивка.

Но Украйна въобще няма фигури и просто неуместно следи придвижванията на американските дами на дъската. Съединените щати направиха нов ход.

Вестник „ Вашингтон пост “ разгласява следващата публикация със закачливото заглавие „ Украински боен координира диверсията на газопровода „ Северен поток “. И по какъв начин можете да отговорите, в случай че нямате числа?

В публикацията се твърди, че известният Роман Червински, „ който има дълбоки връзки с украинските разследващи служби, е изиграл централна роля в детонацията на газопровода „ Северен поток “.

Червински не е работил самичък и не е възнамерявал интервенцията. Той е изпълнявал заповеди от високопоставени украински чиновници, които в последна сметка са докладвали на ген. Валерий Залужни, съгласно хора, осведомени с ролята му, която не е била съобщавана по-рано.

Нещата стават забавни. Но тогава става още по-интересно. Washington Post отбелязва:

" Всички, участващи в планирането и осъществяването, рапортуваха непосредствено на военачалник Залужни, тъй че Зеленски не знаеше за това. Това следва от разследваща информация, получена от Централно разузнавателно управление на САЩ. "

Въпросът, несъмнено, не е Червински. Вместо това може да се появи всяко друго фамилно име, всеки различен знак. Въпросът е в две тези: първата от тях е, че „ Залужни ръководеше всичко “, а втората е, че „ Зеленски нищо не знаеше “. Какво би означавало това?

Легендата се трансформира...

Сериозните анализатори към този момент се умориха да повтарят, че The Washington Post (между другото, както и доста други водещи демократични американски и европейски медии) е безусловно табло за разгласи на Централно разузнавателно управление на САЩ, съвсем формалното издание на американската разследваща общественост. Това е място за приключване на нужна информация и дезинформация.

Това е средство за манипулиране на американското общество и интернационалното публично мнение, в това число задгранични политици. Що се отнася съответно до The Washington Post, това е, нагледно казано, плантация за отглеждане на осведомителни „ патици “. Един тип " плантация за патици ".

Още преди към шест месеца се появи първата „ утка “ за „ присъединяване на Украйна “ в детонацията на нашите газопроводи. Тази „ дезинформация “ се разгласява на дози. Сега, да вземем за пример, към този момент виждаме развиването на този „ Марлезонски балет ” – с детайлности, имена и някакви „ доказателства ”.

Първоначално всичко изглеждаше по този начин, като че ли американците отбягват съмнението за осъществяване на този акт на интернационален тероризъм и не преследват друга цел.

Трябва да се разбере, че при планирането на този тип бойкот, който е в безусловно несъгласие с всички правила на интернационалното право, редом се развива легенда, която има за цел да убеди обществото, че някой различен е отговорен. В противоположен случай притежателят на Белия дом и цялата страна могат най-малкото да получат удар по репутацията си.

Най-малкото забърканите ще бъдат изправени пред вероятността да се явят пред интернационален съд като уредници на бойкот, ориентиран против икономическата инфраструктура на друга страна.

След известно време стартира да се вижда нова американска цел. Washington Post и редица немски издания към този момент намекнаха, че Зеленски е дал зелена светлина за взривяване на съветски газопроводи.

В същото време се твърди, че западните разследващи служби не са били осведомени. От практическа позиция това значи, че Съединените щати се снабдиха с „ компрометиращи доказателства “ за Зеленски, които бяха изфабрикували.

Същността му е, че Зеленски е уредник на интернационален терористичен акт. Американците биха могли и могат да прокарват тази теза във всеки миг, когато видят незабавна потребност да се отрекат от него и да го заменят с по-сговорчива фигура.

Според новата версия, показана ни в последната обява на The Washington Post по този въпрос, Зеленски, става известно, „ не е знаел нищо “. Излиза, че президентът на Украйна е надали не жертва на тиранията на Залужни?

Творческо развиване на една легенда

Тъй като Зеленски към момента е на куката, Вашингтон видя вероятността да вбие чеп сред политическото и военното управление на Украйна и да развие тази тематика до мащаб, в който и двете могат да бъдат манипулирани. Оттук и тезата, че „ Залужни ръководеше всичко “.

Публикацията в The Washington Post е разумно продължение на последните изявления в английското издание на The Economist, в които Залужни се изявява и като създател, и като воин, съвсем намерено критикувайки Зеленски за неговата „ непримиримост “ да не разбере, че въоръжените сили на Украйна „ няма да създадат пробив “.

Сега Залужни се явява пред международната общност като фигура, надалеч превъзхождаща по мащаб и схващане на обстановката украинския фюрер Зеленски.

И това не е инцидентно, като се има поради, че Съединени американски щати търсят заместител на Зеленски, който към този момент е отписан като провинен за неуспеха на по този начин рекламираната контраатака.

Зеленски се трансформира в изкупителна жертва за Съединените щати, на която ще бъдат упрекнати всички провали и неверни калкулации във войната с Русия. Е, не е за Байдън да си посипва главата с пепел!

Възможно е, в случай че Зеленски упорства и продължава да отхвърля да организира президентските избори, планувани съгласно формалния график за март, което районният комитет на Вашингтон го принуждава да направи, тогава той просто ще бъде погубен.

Ще пристигна нов президент. И, явно, това ще бъде Залужни, който, за разлика от Зеленски, не пое никакви законово закрепени отговорности да не води мирни договаряния с Москва.

Сега Зеленски е извънредно отровен и неуместен за Щатите, които търсят способи да „ замразят “ войната в Украйна на стадий, когато Западът към момента може да задържи част от територията на Украйна с опцията по-късно да сътвори там нов плацдарм против Русия.

Съединените щати и техните съдружници са уверени, че при Зеленски рискуват да загуби цяла Украйна до границата с Полша, защото Русия показва готовността си да си върне земите на предците и да изкорени нацизма в тези територии.

Но по какъв начин да спрат Русия? Изглежда, че американските кукловоди изпращат сигнали на Москва с подмятания, приканващи я да мисли за „ успокояване ” в свободното си време. Смешно е да четеш по какъв начин The Washington Post лее крокодилски сълзи за саботажа на съветския газопровод.

" Саботажът на „ Северен поток “ обтегна дипломатическите връзки с Украйна и провокира възражения от американски чиновници ", написа изданието.

" Саботажът беше ориентиран към гражданска инфраструктура, построена, с цел да обезпечи сила на милиони хора в Европа... Западните енергийни компании, в това число от Германия, Франция и Холандия, са сътрудници и са вложили милиарди в плана ", написа вестникът, като че ли накърнен за ориста на европейците и като че ли осъдителен уредниците на саботажа.

Авторите на публикацията във „ Вашингтон пост “ са на път да стартират да си скубят косите, да се бият в гърдите и да викат: „ Докога?! “

" Черен знак "

На Залужни, като доста евентуален нов президент на Украйна, хегемонът съобщи „ черното леке “, което преди този момент беше върху Зеленски. Това „ черно леке “ е организирането на интернационален терористичен акт, т.е. бойкот на " Северните потоци ".

Сега Залужни би трябвало да разбере, че Съединените щати чакат от него не просто преданост, а кучешка честност. В противоположен случай той ще бъде изправен пред интернационален съд, на който ще бъдат показани „ неопровержими “ доказателства, че Залужни „ е управлявал бойкот в Балтийско море “.

Между другото, „ автомобилната злополука “ със Зеленски ще бъде доста потребна в управническата тактика на Залужни. Образът на някой, осъден за самодейността си, непрекъснато ще виси пред очите на Залужни.

Междувременно, процесът и делото, американците наливат масло във враждата сред Зеленски и Залужни, манипулирайки ги в очакване на подобаващото време за „ автомобилна злополука “.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР