Съединените щати предоставилха 2.2 милиарда долара помощ за сигурността на

...
Съединените щати предоставилха 2.2 милиарда долара помощ за сигурността на
Коментари Харесай

От HIMARS до милиони патрони: какво и колко оръжие изпратиха САЩ на Украйна

Съединените щати предоставилха 2.2 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна единствено за три седмици от средата на юни. Общо Съединени американски щати са отделили над 10 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна от началото на администрацията на президента Джо Байдън. С друга помощ от съдружници сумата надвишава 15 милиарда $.

На 8 юли Министерството на защитата, че президентът е одобрил помощ до 400 милиона $, а на 19 август беше обявено за нови 775млн. $. Това е 16-то евакуиране на съоръжение от запасите на Министерството на защитата за Украйна от август 2021 година насам.

Помощта на Съединени американски щати за сигурността на Украйна, включва :

Съединените щати също не престават да работят със своите съдружници и сътрудници, с цел да обезпечат на Украйна спомагателни качества, с цел да се отбрани. Според изданието " Политико " се обмисля изпращане с последния транш и американско въоръжение, което Вашингтон не удостоверява, като управляеми снаряди Excalibur, да вземем за пример.

Следващият максимален донор на Украйна е Англия, която е предоставила 2.3 милиарда паунда (2.72 милиарда долара) военна поддръжка. Европейският съюз контракти 2.5 милиарда евро (2.51 милиарда долара) помощ за сигурността на Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР