Съединените щати повдигнаха обвинения срещу предполагаем член на Хизбула, Самуел

...
Съединените щати повдигнаха обвинения срещу предполагаем член на Хизбула, Самуел
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения срещу предполагаем член на Хизбула за бомбения атентат в Буенос Айрес през 1994 г.

Съединените щати повдигнаха обвинявания против хипотетичен член на Хизбула, Самуел Салман Ел Реда, в даване на материална поддръжка на „ терористична група “, обвинявайки го в даване на помощ за 1994 година бомбардировка в Аржентина.

Федералните прокурори оповестиха обвинявания против 58-годишния мъж в сряда, свързвайки Ел Реда с атентата с камиона против центъра на еврейската общественост AMIA в Буенос Айрес, при който починаха 85 души.

„ Този ​​обвинителен акт служи като обръщение към тези, които вземат участие в терористични актове: че паметта на Министерството на правораздаването е дълга и ние няма да отстъпим в напъните си да ги надигнем пред правораздаването “, помощник-главният прокурор Матю Олсен от Съединени американски щати Отделът за национална сигурност на Министерството на правораздаването се споделя в прессъобщение.

Съединени американски щати от дълго време характеризират бомбардировката от 1994 година като образец за далечния обхват на подкрепяната от Иран формация Хизбула, която по време на бомбардировката беше вкарана в смъртоносна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР