Съединените щати потвърдиха, че са започнали да издават неимиграционни визи

...
Съединените щати потвърдиха, че са започнали да издават неимиграционни визи
Коментари Харесай

САЩ частично подновиха издаването на визи в Турция

Съединените щати потвърдиха, че са почнали да издават неимиграционни визи в Турция, откакто са получили " начални уверения " от Анкара, че чиновниците им с турско поданство няма да бъдат арестувани.

Според " Ройтерс " и Анадолската организация турското посолство във Вашингтон също е възобновило издаването на визите след решението на американските управляващи.

" Вярваме, че обстановката в сигурността се е подобрила задоволително, с цел да подновим издаването на визи в Турция на лимитирана база, " сподели в изказване американското посолство в Анкара. Дипломатическата работа обаче предизвести, че продължава да има " съществени терзания за съществуващите случаи против задържани локални чиновници ".

Миналия месец Турция и Съединени американски щати стопираха визовите услуги между тях, откакто Съединени американски щати първи започнаха стъпката поради ареста на чиновник на посолството им в Анкара. Последва взаимен отговор на турските управляващи. През май преводач в американското консулство в Адана също беше задържан. И двамата са упрекнати във връзки с живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, който Турция упреква за несполучливия опит за прелом предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР