Съединените щати потвърдиха, че са конфискували танкер с ирански петрол

...
Съединените щати потвърдиха, че са конфискували танкер с ирански петрол
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха конфискацията на иранска петролна пратка

Съединените щати потвърдиха , че са конфискували танкер с ирански нефт през април в първото публично изказване на Министерството на правораздаването по отношение на случая, съобщи Агенция Франс Прес.

Министерството съобщи, че е конфискувало управлявания от Гърция танкер " Суец Раджан " и неговия товар от 980 000 барела недопечен нефт, за който се твърди, че е продаден от авторитетния ирански Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война на Китай.

Твърди се, че тази продажба е в нарушаване на американските и интернационалните наказания, а държавното управление на Съединените щати получи заповед за конфискуването му при започване на тази година.

На 19 април, по време на конфискацията , притежателят на кораба, Suez Rajan Ltd, се призна за отговорен за нарушение на глобите и беше санкциониран с 2,5 млн. $.
Впоследствие гръцкият оператор на кораба, Empire Navigation, се съгласи да сътрудничи на американските управляващи и подреди на кораба, който по това време се намираше в Югоизточна Азия, да отнесе товара си с нефт в Съединени американски щати.

По това време американските управляващи не потвърдиха, че поемат контрола над товара и че корабът ще отплава за Съединени американски щати.

Но конфискуването на два танкера от Иран - плаващия под флага на Маршаловите острови Advantage Sweet, който плаваше към Съединени американски щати в Оманския залив, и по-късно принадлежащия на Гърция Niovi, който пътуваше от Дубай към Фуджейра - пристигна единствено няколко дни по-късно.

По това време Съединените щати упрекнаха Иран в " тормоз " и " интервенция в навигационните права в районни и интернационалните води ".
Конфискуването увеличи напрежението в района на Персийския залив.

В началото на юли американските военни обявиха, че са блокирали още два опита на иранския флот да завземе търговски танкери в интернационалните води край Оман.

Министерството на правораздаването съобщи, че казусът " Suez Rajan " е първият сполучлив случай на спиране на огромна доставка на недопечен нефт от страна на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, при който се употребява наказателното право на Съединени американски щати.

Те обявиха, че участниците в схемата са се " пробвали да прикрият произхода на петрола, като са употребявали прекачване от транспортен съд на транспортен съд " и са маскирали местоположението и самоличността на участващите кораби.

Те също по този начин обявиха, че наемателят на кораба е употребявал финансовата система на Съединени американски щати, с цел да улесни превозването на ирански нефт, с което е нарушил глобите против Иран.

Съединени американски щати са подхванали дейности за авансово придобиване на собствеността върху товара на стойност десетки милиони долари, който по-късно ще бъде продаден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР