Съединените щати поставиха в сряда България под наблюдение заради липсата

...
Съединените щати поставиха в сряда България под наблюдение заради липсата
Коментари Харесай

САЩ поставиха България под наблюдение заради неглижиране на онлайн пиратството

Съединените щати сложиха в сряда България под наблюдаване поради неналичието на задоволително внимание от страна на управляващите в София към минусите в своето следствие на случаи на онлайн пиратство, заяви " Ройтерс ".
Общо 29 страни са в листата за наблюдаване на дефекти и нарушавания на правата върху интелектуалната благосъстоятелност на Офиса на Търговския представител на Съединени американски щати - организацията, която координира външнотърговската политика на Съединените щати.
Ден преди публикуването на годишния отчет на организацията българското държавно управление взе решение да разгласи основаването на уеб сайтове с пиратско наличие и на торенти за закононарушение. В претекстовете за решението се споделя, че то е отговор на " отправените към страната рецензии по Раздел " Специален 301 " от Търговския закон на Съединени американски щати във връзка със отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, най-много в региона на онлайн пиратството ".
Миналия април Съединени американски щати оповестиха, че ще проведат специфична инспекция на България за това за какво през последните 5 години въобще не напредва в извършване на дадените обещания за гонене на случаи на онлайн пиратство и нарушаване на интелектуалните права.
В края на януари Международният алианс за интелектуална благосъстоятелност (IIPA) връчи на Офиса на Търговския представител на Съединени американски щати своята оценка за предходната година и в нея за България (както и за Полша) се споделя, че няма в законодателството си ограничения, които предотвратяват осъществяването на закононарушението онлайн пиратство. Има се поради опцията за издаване на правосъдна заповед за ограничение или секване на активност. Това е инструмент, постоянно употребен в случаи, когато се счита, че финансовата отплата, на която вероятно ще бъде наказан нарушителят, няма да е задоволителна да възмезди нанесените вреди.
Към следените страни в сряда беше добавена и Беларус поради новия си закон, легализиращ неразрешеното потребление на предпазени с авторски права творби от страни, санкциониращи Беларус поради ролята й в поддръжката на войната на Русия в Украйна.
Специалният отчет 301 на организацията за 2023 година по отношение на отбраната на правата на интелектуална благосъстоятелност (IP) на комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати продължи прекъсването на прегледа на практиките на Украйна в региона на интелектуалната благосъстоятелност, признато предходната година поради съветската инвазия.
В момента седем страни са в тазгодишния предпочитан лист за наблюдаване: Китай, Чили, Аржентина, Индия, Индонезия, Русия и Венецуела, оповестява Ройтерс
Агенцията съобщи, че Китай е траял да ползва промени в своя Патентен закон, Закон за авторското право и Наказателно право, както е контрактувано в комерсиално съглашение от 2020 година " Фаза 1 " с някогашния президент Доналд Тръмп, само че добави, че " темпото на промените, ориентирани към проблемите на интелектуалната благосъстоятелност, се забави ".
" Въпреки че притежателите на права приветстваха някои позитивни развития, те показват опасения по отношение на адекватността и ефикасното използване на тези ограничения ", дружно с опасения по отношение на прехвърлянето на технологии, комерсиалните секрети и подправянето.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР