Съединените щати подкрепят спирането на израелските военни операции в Газа

...
Съединените щати подкрепят спирането на израелските военни операции в Газа
Коментари Харесай

Белият Дом: САЩ подкрепят пауза в израелските военни операции

Съединените щати поддържат прекъсването на израелските военни интервенции в Газа за доставка на филантропична помощ, гориво и електричество за цивилните там, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Кърби сподели още, че в случай че извеждането на над 200-те заложници от Газа изисква локализирана краткотрайна пауза, тогава Съединените щати ще я поддържат.

Изявлението на американските управляващи идва самичък час, откакто израелската войска разгласи довечера, че уголемява наземните си военни интервенции в линията Газа.

Съединените щати са поискали от Израел да преразгледа проектите си за започване на огромна сухопътна атака против Газа, заяви по-рано в петък и Washington Post, цитирайки американски чиновници, осведомени с въпроса.

Според източниците на изданието администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън упорства Израел вместо това да организира " по-хирургична " интервенция в линията Газа и да употребява самолети и сили за специфични интервенции за осъществяване на прецизни, целенасочени набези против цели на " Хамас ".

Междувременно арабски медии оповестиха, че израелски танкове се пробват да навлязат в Газа и че в регионите към границата се води " огромна борба ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР