Съединените щати планират да приемат до 30 000 мигранти на

...
Съединените щати планират да приемат до 30 000 мигранти на
Коментари Харесай

САЩ ще приемат по 30 000 мигранти месечно

Съединените щати възнамеряват да одобряват до 30 000 мигранти на месец от Куба, Никарагуа, Хаити и Венецуела по стратегия, съчетана с експулсиране на хора от тези страни, хванати на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Това оповестиха американски и мексикански чиновници, представени от " Ройтерс ".

Разширената филантропична стратегия ще се основава на политика, стартирана през октомври, която разрешава на хиляди венецуелци да влязат в страната по въздух, в случай че аплайват от чужбина и могат да потвърдят, че имат спонсор от Съединени американски щати, обясниха двама американски и един мексикански чиновници.

Подробностите за плануваната стратегия идват в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да изнесе тирада по отношение на пограничната сигурност и да посети границата сред Съединени американски щати и Мексико идната седмица.

Въпреки че упованието на двамата американски чиновници беше новите политики да бъдат въведени през днешния ден, Белият дом не е дал публично удостоверение.
 Рекордна миграция от Мексико в Съединени американски щати
Рекордна миграция от Мексико в Съединени американски щати

През септември Съединени американски щати са задържали към 78 000

Вчера Байдън съобщи след посещаване в Кентъки, че желае да види " мир и сигурност " на границата. Той разкри, че, само че детайлностите към момента се прецизират.

Отивам да видя какво става , уточни Байдън във връзка плануваното гранично пътешестване.

Байдън не отговори на въпроса кой град възнамерява да посети, макар че по-късно новинарският уеб страница Axios заяви, че президентът ще отиде в който разгласи изключително състояние през декември на фона на високите равнища на идващи мигранти.

Американският президент би трябвало да пътува до Мексико Сити на 9 и 10 януари за срещата на върха на северноамериканските водачи, където ще се срещне с мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор и канадския министър председател Джъстин Трюдо.

Байдън, който встъпи в служба през януари 2021 година, се пробва да се оправи с рекорден брой мигранти, хванати да пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико, като се чака миграцията да бъде в дневния ред на срещата.
 Мексико желае от Съединени американски щати да одобряват повече венецуелци
Мексико желае от Съединени американски щати да одобряват повече венецуелци

Миграцията остава един от главните проблеми в района

Републиканците разкритикуваха " снизходителните политики " за сигурност на границите , а чиновници на Байдън настояват, че се пробват да основат по-подредена и хуманна система.

Миналата седмица беше обявено, че администрацията на Байдън възнамерява да употребява рестриктивните мерки от времето на пандемията, с цел да експулсира назад в Мексико редица мигранти от Куба, Хаити и Никарагуа , хванати на югозападната граница, като в същото време разреши на някои от тях да влязат по въздух в Съединени американски щати по филантропични аргументи.

Защитници на мигрантите и някои демократи оспориха разширението на експулсирането, заявявайки, че рестриктивните мерки пречат на мигрантите да упражняват правото си да аплайват за леговище и ги излагат на рискови обстановки в Мексико.
 Съединени американски щати са арестували през март рекордни 210 000 мигранти на южната граница
Съединени американски щати са арестували през март рекордни 210 000 мигранти на южната граница

Все повече непридружени деца остават с дни в цялостни бежански лагери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР