Съединените щати отказаха да подкрепят резолюцията на Украйна в Общото

...
Съединените щати отказаха да подкрепят резолюцията на Украйна в Общото
Коментари Харесай

САЩ отказаха да подкрепят украинска резолюция за зверствата на Съветския съюз през Втората световна

Съединените щати отхвърлиха да поддържат резолюцията на Украйна в Общото заседание на Организация на обединените нации за " зверствата " на Съветския съюз по време на Втората международна война, написа Huffington Post, представен от " Фокус ".

Според информацията на изданието през есента украинската задача в Организация на обединените нации е помолила своите сътрудници от Съединени американски щати да оказват помощ за популяризирането на тази резолюция, която съгласно Киев има за цел да подчертае " историческото опълчване на Русия на правата на украинците ".

" Съединени американски щати дадоха отговор: в този момент не е подобаващият миг ", се споделя в обявата.

Според изданието предлагането е отхвърлено по " неразбираеми аргументи ". Въпреки това, съгласно неназован американски чиновник, представен от HuffPost, поддръжката на Съединени американски щати за дейностите на Израел в линията Газа им пречи да съблюдават правилата на филантропичното право по други въпроси.

" Това е цената на нашата едностранна политика (в линията Газа) ", изясни служителят.

Преди това Съединените щати постановиха несъгласие на проекторезолюция на ОАЕ в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискваща неотложно преустановяване на огъня в линията Газа и освобождение на всички заложници. За резолюцията гласоподаваха 13 членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съединени американски щати бяха срещу, а Англия се въздържа. 97 страни-членки на Организация на обединените нации станаха съавтори на плана.

Това не е първият път, когато Съединените щати блокират резолюция, която би попречила на военните проекти на Израел в палестинския анклав. Вашингтон наложи несъгласие на проекторезолюцията на Бразилия на 18 октомври. Този документ, наред с други неща, приканва Израел да отдръпна заповедта жителите на Газа да се реалокират в южната част на анклава. Тогава Щатите обясниха дейностите си с неналичието на споменаване на правото на Израел на самозащита.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР