Съединените щати отдавна кроят планове да сложат край на руския

...
Съединените щати отдавна кроят планове да сложат край на руския
Коментари Харесай

Русия изобличи отдавнашни кроежи на САЩ да спрат енергийния ѝ износ

Съединените щати от дълго време кроят проекти да сложат завършек на съветския експорт на енергийни запаси, в това число на природен газ. Това съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

Думите му са във връзка скорошни закани на високопоставени чиновници на Държавния департамент против съветската нефтена и газова промишленост, в това число плана Arctic LNG-2.

По негови думи администрацията на Съединени американски щати е въвела безконечен брой наказания и актуалните изказвания на локалните политици са предвидими и са в сходство със стратегическия курс на Вашингтон.

Съединени американски щати се пробват да " закачат " своите съдружници и страни от Глобалния юг за доста по-скъпото американско гориво, означи още Антонов.

" Местните русофоби вършат всичко допустимо, с цел да понижат приходите в съветския бюджет ", като се застъпват " за енергийната самостоятелност на спътниците ", уточни той.

В реалност Съединени американски щати се пробват " да обезпечат конкурентно преимущество за личните си производители " и " закачат " съдружниците и страните от Глобалния юг, които се нуждаят от въглеводороди, за американско, доста по-скъпо гориво, предизвести Антонов.

" С други думи, приказваме за крещяща жадност за облага, умножена от неоколониални желания ", акцентира дипломатът.

Той съобщи, че заканите от американска страна може да сочат и към доста по-безразсъдни хрумвания.

" Достатъчно е да си напомним по какъв начин след многократни обещания да се постави завършек на газопроводите " Северен поток ", съветската подводна газова инфраструктура беше взривена при терористична офанзива. Освен това следствието се забавя по всевъзможен метод от западните страни. Очевидно има нещо за криене ", заключи посланикът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР