Съединените щати от утре спират да изпълняват задълженията си по

...
Съединените щати от утре спират да изпълняват задълженията си по
Коментари Харесай

САЩ напускат Договора за ликвидиране на ракетите с малък и среден обсег

Съединените щати от на следващия ден стопират да извършват отговорностите си по Договора за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват. Вашингтон подхваща тази стъпка поради съмненията, че Русия създава ракета в нарушаване на съглашението.
Москва отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати за нарушавания на контракта за ракетите със междинен и дребен обхват В отговор на съветските нарушавания Съединени американски щати преглеждат разнообразни военни варианти, в това число основаване на нови системи крилати ракети
Съединените щати упрекват Москва, че най-новата ракета на въоръжение в армията има надалеч по-голяма далекобойност от декларираните 480 км. Договорът планува ликвидирането на всички ракети с обхват от 500 до 5500 км.
Съединени американски щати направиха сполучлив тест за прихващане на балистична ракета със междинен обхват Това става броени дни, откакто Северна Корея извърши ново ракетно тестване
В началото на декември Вашингтон даде 60 дни на Москва, с цел да извърши задължението си по съглашението. Държавният секретар Майк Помпео съобщи, че страната му ще излезе изцяло от контракта, в случай че Русия не отстъпи.

„ Ние ще продължим работата си с Русия. Съединените щати са подготвени да водят още договаряния за надзор над въоръженията с оглед гарантиране сигурността на страната ни и на нашите съюзници”, съобщи Помпео.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР