Съединените щати остро осъдиха Русия след данни, че ракетен тест

...
Съединените щати остро осъдиха Русия след данни, че ракетен тест
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия за взрив на спътник, застрашил екипажа на космическата станция

Съединените щати остро осъдиха Русия след данни, че ракетен тест е взривил остарял сателит от руско време и е разпръснал над 1500 парчета от апарата, които могат да бъдат проследени, и стотици хиляди по-малки.

Заради тях екипажът на Международната галактическа станция трябваше да се приготвят за незабавна евакуация.

Руската галактическа организация " Роскосмос " не удостоверява осъществяването на теста в известието си, само че не го и отхвърля.

Тя станалото, като заяви, че галактическият отпадък се е отделил от орбитата на МКС и всички са в сигурност. Според държавния секретар Антъни Блинкен и Пентагона обаче пробата е изложил на заплаха седемте души на борда - четирима американци, немец и двама руснаци. По-късно се появи и, съгласно което сигурността на намиращите се на борда на МКС е приоритет.

Тестове на противосателитни ракети

Подобно тестване на противосателитни ракети (каквито имат още страни като Съединени американски щати, Индия и Китай) основава същинско море от неконтролируеми парчета, някои от които ще са предизвикателство, до момента в който се разпростира галактическата промишленост на бъдещето. Те могат да се нанесат непоправими вреди и на значими за за връзките или проучванията спътници. И сега броят на частите галактически отпадък в разнообразни орбити към Земята, евентуално е шестцифрен. " Космос-1408 " - апаратът, който съгласно американски и съветски медии е взривен - е шпионски спътник, изстрелян през 1982 година Той тежи към звук и не работи от години. За офанзива точно против този уред приказват и данни от, частна компания, която наблюдава галактически обекти. Според нея те са засечени в региона на хипотетичното местонахождение на " Космос-1408 ".
Стандартната процедура за защитни ограничения в такива обстановки включва затваряне на люковете сред модулите - както стана и през вчерашния ден - неотложно влизане в капсулите, докарали ги на борда, които стоят скачени точно с цел да ги спасят в незабавни случаи.

Такъв тест имаше и през 2007 година Извърши го Китай, а детонацията създаде близо 2000 парчета, които могат да бъдат проседени.

Реакции

" По-рано през днешния ден Русия извърши по един безконтролен метод унищожителен тест с противосателитна ракета, издигаща се непосредствено против един от нейните лични спътници, " съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс. Той дефинира държанието на Москва като рисково и безконтролно.
Экипаж Международной космической станции штатно выполняет работы согласно программе полёта.

Орбита объекта, из-за которого экипаж сегодня был вынужден согласно штатным процедурам перейти в космические корабли, отдалилась от орбиты МКС. Станция находится в «зелёной зоне»

- РОСКОСМОС (@roscosmos)

Според него Съединени американски щати няма да търпят сходни действия, застрашаващи " ползите на всички страни ".

Ръководителят на Бил Нелсън изрази възмущението си от изстрелването на ракетата, осъществено от Русия против един от личните ѝ спътници. " Немислимо е Русия да заплашва освен американските астронавти и интернационалните сътрудници в МКС, само че също и личните си космонавти, " се споделя в изказване на Нелсън, което предава и Българска телеграфна агенция. " Скандализиран съм от това безконтролно и дестабилизиращо деяние. "

Американският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че пробата " демонстрира безусловно неуважение към сигурността, сигурността и устойчивостта на космоса ". По думите му отломките ще излагат спътниците и пилотираните полети на риск " години наред ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР