Съединените щати обявиха нова серия от санкции върху руски граждани

...
Съединените щати обявиха нова серия от санкции върху руски граждани
Коментари Харесай

САЩ санкционира олигарха Виктор Векселберг, ЕС забрани вноса на руска стомана

Съединените щати оповестиха нова серия от наказания върху съветски жители и финансови институции, като измежду засегнатите към този момент са милиардерът Виктор Векселберг, както и Татяна Навка - някогашна олимпийска шампионка по фигурно пързаляне, която е брачна половинка на представителя на Путин Дмитрий Песков. 

Санкции са наложени и върху двете пълнолетни деца на Песков и Навка. Оценката на американското Министерство на финансите е, че те водят " първокласен метод на живот, който няма нищо общо с приходите на Песков като държавен чиновник ". 

В новия санкционен лист са включени 10 души от борда на шефовете на втората по величина съветска банка ВТБ, 12 членове на съветската Дума, четирима членове на Новикомбанк и " АБР Мениджмънт ", измежду които шефът на " Банк Россия " Дмитрий Лебедев и зам.-губернаторът на Санкт Петербург Владимир Княгинин. 

В събота Европейски Съюз ще разгласи и четвърти пакет от ограничения за уединяване на съветската стопанска система поради войната в Украйна. 

Русия ще загуби привилегиите си за облекчена търговия, ще бъде преустановен достъпа до потребление на крипто-активи, ще се забрани съветският импорт на желязо и стомана, и ще се забрани износа от Европейски Съюз към Русия на първокласни артикули. 

Европейски Съюз се готви да изиска лишаване на правата на Русия в няколко интернационалните институции като Международния валутен фонд и Световната банка. 

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че ще бъдат взети ограничения Русия да няма повече достъп до финансиране, заеми или други форми на помощ от тези институции. 

Предстои и да бъде уголемен и описът на самостоятелните наказания против олигарси. 

Последната част от европейския пакет ограничения ще е ориентиран към възбрана на всички вложения, трансфер на технологии, финансови услуги и произвеждане към съветския енергиен бранш. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР