Съединените щати обявиха награда от 10 милиона долара за информация,

...
Съединените щати обявиха награда от 10 милиона долара за информация,
Коментари Харесай

САЩ дават 10 милиона долара за залавянето на убиеца на Рафик Харири

Съединените щати оповестиха премия от 10 милиона $ за информация, която помогне за откриването на укриващия се Салим Аяш от „ Хизбула ”, който беше наказан за убийството на някогашния министър председател на Рафик Харири, заяви Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС.
Държавният департамент съобщи, че ще предложи премията за " информация, водеща до откриване местонахождението или идентификацията " на Салим Аяш или " информация, която да му попречи да взе участие в акт на интернационален тероризъм против американско лице или американско имущество ".
 Гладни сме - Ливанският митинг против икономическата рецесия Гладни сме - Ливанският митинг против икономическата рецесия
Възмутени протестиращи се върнаха във вторник по улиците на ливанската столица, блокирайки пътища с горящи гуми и контейнери за отпадък....
Специалният арбитражен съд за Ливан, основан от Организация на обединените нации в Холандия, през декември осъди задочно Аяш на пожизнен затвор поради убийството на Харири през 2005 година Смята се, че 57-годишният Аяш се крие в Ливан. Шефът на „ Хизбула ” Хасан Насрала отхвърля да го съобщи. Трибуналът съобщи, че ще съди и Айяш за три други офанзиви против ливански политици.
Държавният департамент съобщи, че Аяш също е възнамерявал да навреди на американския боен личен състав. Предполага се, че Харири, мюсюлманин-сунит, е погубен, защото се противопоставил на контрола на Сирия в Ливан. Дамаск е в съюз с „ Хизбула ”, шиитско мюсюлманско придвижване, подкрепяно от Иран.
Убийството на Харири провокира Кедровата гражданска война, която изтласка сирийските войски. Съединени американски щати смятат „ Хизбула ” за терористична група, само че придвижването има политическа власт в Ливан, заемайки места в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР