Съединените щати обявиха, че ще предоставят 89 милиона долара на

...
Съединените щати обявиха, че ще предоставят 89 милиона долара на
Коментари Харесай

САЩ дава на Украйна 89 милиона $ за премахването на противопехотни мини

Съединените щати оповестиха, че ще дават 89 милиона $ на Украйна за унищожаване на противопехотните мини, сложени от съветските сили, осведоми БиБиСи.

Около 160 000 мини са били обезвредени в Украйна от март, само че към пет милиона украинци към момента живеят в региони, застрашени от бомби , сложени от руснаците, съгласно Държавния департамент на Съединени американски щати.

Официално лице съобщи, че предизвикването на Украйна да се опита да обезвреди невзривени муниции " може да е наедно " с сходни старания във Виетнам, Камбоджа и Лаос след американската война от 60-те и 70-те години.

" Незаконното и непровокирано по-нататъшно навлизане на Русия в Украйна осея големи елементи от страната с противопехотни мини , неексплодирали муниции и спонтанни взривни устройства ", се споделя в изказването на Държавния департамент.

" Тези избухливи рискове блокират достъпа до плодородна земеделска земя, забавят напъните за възобновяване, не разрешават на разселените общности да се завърнат по домовете си и не престават да убиват и осакатяват почтени украински цивилни. "
 Зеленски: Русия трансформира Украйна в минно поле
Зеленски: Русия трансформира Украйна в минно поле

Според него това е направено " след съответните заповеди "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР