Съединените щати обявиха, че са разговаряли с Русия за свикване

...
Съединените щати обявиха, че са разговаряли с Русия за свикване
Коментари Харесай

Тръмп, Путин, Си Дзинпин, Еманюел Макрон, Борис Джонсън заедно - възможно ли е?

Съединените щати оповестиха, че са разговаряли с Русия за привикване на среща на върха на петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, основен приоритет за съветския президент Владимир Путин, заяви Агенция Франс Прес.
В телефонен диалог държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветският външен министър Сергей Лавров " разискаха привикване на водачите на петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност в близко бъдеще, с цел да отбележат 75-годишнината от основаването на Организацията на обединените народи ", оповестиха от Държавния департамент, съгласно БГНЕС.
Путин упорства за такава среща на върха, на която да беседва с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, евентуално малко преди американският държавен глава да се яви на изборите през ноември. В срещата ще бъдат включени и президентът на Китай Си Дзинпин, с които Съединени американски щати утежниха връзките си, както и френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън.
В изказването не се споделя по кое време и къде може да се организира такава петстранна среща на върха.
Тръмп настрана изрази подготвеност да предложения Путин в региона на Вашингтон за разширена среща на върха на Групата на седемте индустриални демокрации.
При Путин ролята на Москва в успеха на Втората международна война против нацистка Германия през 1945 година от ден на ден господства историческата полемика и той се оплаква, че Запада е омаловажил руския принос. Руският президент възобнови апела за срещата, като сподели, че пандемията COVID-19 също ще бъде разисквана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР