Съединените щати обмислят налагане на тарифи върху внос на уран,

...
Съединените щати обмислят налагане на тарифи върху внос на уран,
Коментари Харесай

Търговската война продължава: САЩ обмислят тарифи върху уран

Съединените щати обмислят налагане на цени върху импорт на уран, оповестяват Forexlive и " Блумбърг ".

Търговският секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос удостовери популяризираната през последните дни информация.

Рос сподели, че Вашингтон проверява дали вносът на уран е опасност за националната сигурност. Разследването може да докара до налагане на цени върху вноса на гориво за атомните централи. Те ще обиден целия бранш.

Министерството на търговията заяви, че двете компании Ur-Energy Inc. и Energy Fuels Inc. са внесли искане за осъществяване на инспекция на вноса на уран в Съединени американски щати. Те настояват във импортираните през януари документи, че доставките от чужбина вредят на производството в страната.

Смята се, че Съединени американски щати имат голям ресурс от уран за оръжия за всеобщо поразяване.

По-рано през днешния ден " Уолстрийт джърнъл " писа, че се строи цех за преобразяване на плутоний за нуклеарни оръжия в нуклеарно гориво.

Вестникът написа, че през 2007 година публични представители са съобщили, че заводът ще коства 4,8 милиарда $ и ще бъде приключен до 2016 година Сега енергийното министерство е пресметнало, че разноските са 17,2 милиарда $ и ще е нужен интервал до 2048 година

Около 50% от вноса на уран в Съединени американски щати е от Канада и Казахстан, следвани от Австралия, Русия и Узбекистан. Почти 90% от доставения за американските реактори уран през 2016 година е от чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР