Съединените щати обмислят изпращането на допълнителни американски сили на ротационен

...
Съединените щати обмислят изпращането на допълнителни американски сили на ротационен
Коментари Харесай

САЩ обмислят изпращането на още войски в Източна Европа, включително и в България

Съединените щати обмислят изпращането на спомагателни американски сили на ротационен принцип по източния фланг на НАТО, ако Русия нахлуе в Украйна. Това оповестява изданието " Вашингтон поуст ", като се базира на публични източници от Съединени американски щати и Европа.  
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 284
Алиансът обмисля позициониране на групи в бойна подготвеност в Румъния, България, Словакия и Унгария, показва " Вашингтон поуст ", като цитира неназован посланик на НАТО. Също съгласно дипломата, представен от изданието, всякакво изпращане на военни елементи в тези страни ще зависи от това дали локалното държавно управление е склонно да ги одобри.  

Съединените щати към този момент изпратиха две хиляди спомагателни военни най-вече в Полша в отговор на скупчването на съветски войски по границата с Украйна. В петък стана ясно, че още три хиляди американски военни ще бъдат изпратени в Полша, а хиляда се чака да дойдат в Румъния. Всичко това за усилване наличието на Алианса на изток.

Междувременно диалозите сред водачите не престават, като американският президент Джо Байдън е декларирал на съветския си сътрудник Владимир Путин, че при положение на инвазия Съединените щати и съдружниците ще отговорят бързо и цената за Русия ще е висока. Според Белия Дом, в едночасовия телефонен диалог, Байдън още е декларирал, че Америка е подготвена за дипломация, само че и за " други сюжети ", инфомира БНР.

Официално лице от администрацията във Вашингтон разказа диалога като " професионален и всъщност ", но лицето също уточни, че не се е стигнало до фундаментална смяна в позициите.  

Вашингтон предизвестява, че пълномащабни военни дейности на Русия в Украйна са вероятни всеки един миг. Администрацията също споделя, че не знае дали Путин в действителност е взел извънредно решение за инвазия. Москва отхвърля да има желание за навлизане в Украйна, само че това не успокоява терзанията на Запада от струпвалите се десетки хиляди съветски военни по украинската граница.  

Заради информациите от възходяща заплаха от Русия, Съединените щати, както и европейски страни, в това число България, приканиха жителите си да изоставен Украйна. Подобен апел бе насочен и от Израел. Американското посолство в Киев подреди на по-голямата част от чиновниците си да изоставен страната. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 284  Съединени американски щати: Не е правилно, че наша подводница е била в съветски териториални води Съединени американски щати: Не е правилно, че наша подводница е била в съветски териториални води  Русия: Изгонихме американска подводница от териториалните ни води в Далечния изток Русия: Изгонихме американска подводница от териториалните ни води в Далечния изток  Хиляди излязоха на шествие в Киев, с цел да покажат единение пред съветската опасност Хиляди излязоха на шествие в Киев, с цел да покажат единение пред съветската заплаха
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР