Съединените щати обмислят да изключат Русия от GPS, каза пред

...
Съединените щати обмислят да изключат Русия от GPS, каза пред
Коментари Харесай

Може да изключат Русия от GPS системата

Съединените щати обмислят да изключат Русия от GPS , сподели пред кореспонденти Дмитрий Рогозин, основен изпълнителен шеф на " Роскосмос ", представен от ТАСС.

Той добави, че няма причина за терзание, защото страната разполага със лична система за сателитна навигация ГЛОНАСС.

" Знаете ли, понастоящем, в границите на глобите, Съединените щати обмислят опцията да изключат Руската федерация от GPS? Мога да Ви кажа, че се преглежда подобен въпрос ", сподели Рогозин.

В същото време ръководителят на Роскосмос означи, че това " не трябва да основава напрежение ", защото всеки смарт телефон има достъп до системата ГЛОНАСС . Рогозин счита, че съветската система има същата акуратност.

GPS е името на сателитна радио навигационна система за установяване на ситуацията, скоростта и времето с акуратност до 1 наносекунда във всяка точка на земното кълбо и околоземна орбита в действително време. Щатските военни назовават системата NAVSTAR GPS - " Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System ".

Системата се състои от най-малко 24 спътника, ситуирани на 6 орбити на височина към 20 000 километра и наземен надзорен център с наблюдателни станции, ситуирани в разнообразни точки на Земята. Принципът на деяние се базира на измерването на дистанцията от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са тъкмо избрани и известни. Разстоянието се пресмята въз основата на времето за разпространяване на радиосигнала от спътника до потребителя.

Глобалната система за позициониране е проектирана и следена от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Тя може да бъде употребена гратис от всеки. Поддръжката на системата коства към 400 млн. щ.д. годишно, в това число разноските по замяна на остаряващите спътници.

След съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати и западните страни освен, че постановиха невиждани стопански и финансови наказания на Русия, само че и се върви към спиране на съдействието в доста области, като към този момент галактическата сфера е по-слабо наранена .

В края на март се чака с съветска капсула на Земята да се върне американския астронавт Марк Ванде Хей , който е в Космоса от 355 дни. " Роскосмос " удостовери, че ще извърши уговорката си към НАСА, макар извънредно обтегнатите връзки сред двете страни. Преди това имаше безпокойство, че Ванде Хей може да се наложи да остане още несигурно време в Космоса, в случай че съветската галактическа организация откаже да го прибере.
 НАСА мисли за МКС без Русия
НАСА мисли за МКС без Русия

Илон Мъск е подготвен да окаже помощ

В петък Русия " Союз " МС-21 с трима съветски космонавти на борда, които се причислиха към намиращия се на Международната галактическа станция (МКС) екипаж. Според уверенията на НАСА и " Роскосмос " към този момент не се планува спиране на съдействието за станцията.

По-рано този месец Русия от " Байконур " поради наложените западни наказания и заяви, че към този момент няма да реализира сходни изстрелвания.
 Русия чака МКС да се разпадне до 2030 година без ремонт
Русия чака МКС да се разпадне до 2030 година без ремонт

Инвестициите обаче били безсмислени поради държанието на Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР