Съединените щати обещаха да дадат на тайванския гигант за чипове

...
Съединените щати обещаха да дадат на тайванския гигант за чипове
Коментари Харесай

Байдън разкрива 6,6 милиарда долара за тайванската TSMC за увеличаване на производството на чипове в САЩ

Съединените щати дадоха обещание да дадат на тайванския колос за чипове TSMC до 6,6 милиарда $ за разширение на производството в уреди, които построява в щата Аризона.

Финансирането, оповестено в понеделник, ще поддържа TSMC в построяването на трета фабрика за полупроводници в Аризона, в допълнение към две уреди, които към този момент са в развой на подготовка, споделиха американски чиновници.

Общите вложения на TSMC в Съединени американски щати ще набъбнат до 65 милиарда $ според съглашението, съгласно американски чиновници.

Сделката е последното изпитание на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да насърчи локалното произвеждане на усъвършенствани чипове, които ще зареждат авангардни промишлености като изкуствения разсъдък.

Финансирането е обвързано със Закона за CHIPS и науката, подписан от Байдън през 2022 година, който има за цел да съживи полупроводниковата промишленост в Съединени американски щати посредством предложение на огромни дотации за привличане на частни вложения.

Съединени американски щати са били мощно завис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР