Съединените щати няма да започнат да доставят на Украйна модерните

...
Съединените щати няма да започнат да доставят на Украйна модерните
Коментари Харесай

САЩ не са доставили на Украйна ПВО системите NASAMS

Съединените щати няма да стартират да доставят на Украйна модерните системи за противовъздушна защита NASAMS най-малко още към два месеца, съобщи представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър, оспорвайки известия, съгласно които Украйна към този момент ги е получила, предава Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски беше представен неправилно през уикенда в запис на телевизионно изявление на британски език, което предполагаше, че оръжейните системи са доставени.

Предаването " Face the Nation " на CBS News поправя стенограмата, признавайки неточност в превода, а Пентагонът се опита да обясни нещата по отношение на Националната усъвършенствана ракетна система земя-въздух (NASAMS).

" Съединени американски щати не са доставили NASAMS на Украйна на този стадий. Очакваме първите два да бъдат доставени в границите на идващите два месеца ", сподели Райдър на брифинг за медиите.

Киев отдавана се стреми да се снабди със системите NASAMS.

Съединените щати са одобрили изпращането на Украйна на общо осем системи NASAMS до момента, а Райдър сподели, че останалите шест ще бъдат " по-дългосрочни " доставки.

Оръжията са част от по-голям ангажимент за повече от 15 милиарда $ за помощ на Съединени американски щати за сигурността на Украйна от началото на нашествието на Русия на 24 февруари, съгласно държавното управление на Съединени американски щати, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР