Съединените щати няма да могат да попречат на Иран да

...
Съединените щати няма да могат да попречат на Иран да
Коментари Харесай

Иран: САЩ няма да ни спре да изнасяме петрол

Съединените щати няма да могат да попречат на Иран да изнася нефт, съобщи иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф.

" Ако американците желаят да запазят тази опростена и невъзможна концепция в съзнанието си, те също би трябвало да осъзнават следствията й ", сподели Зариф, представен от Reuters.
" Те не би трябвало да мислят, че Иран няма да изнася нефт, а други ще изнасят ", уточни министърът, без да прецизира какви ще са следствията.

През последните седмици американски държавни чиновници оповестиха, че задачата им е да сведат иранския експорт на нефт до нула, като средство за напън върху Иран.

Вашингтон упорства Техеран да спре своите нуклеарни стратегии и ракети, каото и да прекрати присъединяване си в районни спорове в Сирия и Ирак.

В отговор Иран заплаши да блокира износа на петрол от Персийския залив, като затвори Ормузкия пролив. Това доста ще увеличи цената на петрола и може да докара даже до боен спор.

" Американците са насочили всички сили против Иран. Няма да се оставим да бъдем въвлечени в борба с Америка, попадайки в този капан и действайки на бойното поле ", съобщи Зариф.

Големи вносители като Китай, Индия и Турция към този момент оповестиха, че ще продължат да купуват ирански нефт. Ирак назова глобите " стратегическа неточност ", само че даде обещание да ги съблюдава, с цел да отбрани личните си ползи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР