Съединените щати няма да изтеглят военните си части от Сирия

...
Съединените щати няма да изтеглят военните си части от Сирия
Коментари Харесай

САЩ не бързат с изтеглянето от Сирия

Съединените щати няма да изтеглят военните си елементи от Сирия ненадейно, съобщи от своя страна почитан американски посланик, представен от БНР.

В изявление по време на Мюнхенската конференция по сигурността, специфичният делегат за Сирия Джеймс Джефри даде обещание, че съдружниците на Вашингтон ще бъдат съветвани задоволително по въпроса.

Решението на президента Доналд Тръмп от декември да изтегли американските бойци от Сирия разгневи някои съдружници, смути американски военни командири и накара министъра на защитата Джеймс Матис да подаде оставка, отбелязва организацията.

Преди това Тръмп прикани европейските съдружници да одобряват и изправят пред националните си съдилища над 800 бойци на „ Ислямска страна “, пленени в Сирия и Ирак. Става въпрос за джихадисти с европейско поданство, отишли да водят война в Близкия изток и хванати в боевете от кюрдски сили. В „ Туитър “ Тръмп посочи, че Съединени американски щати в последна сметка ще се изтеглят от Сирия и европейските страни би трябвало да свършат своята работа, тъй като другояче бойците ще се озоват на независимост.

Германия може да одобри назад хванати в Сирия бойци на „ Ислямска страна “, единствено в случай че обвинените имат достъп до консулски услуги, обявиха от външното министерство в Берлин. Оттам обясниха, че немското държавно управление не може да подсигурява правни и консулски услуги за арестуваните немски жители поради въоръжения спор в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР