Съединените щати не трябва да насърчават афганистанския образован елит, включително

...
Съединените щати не трябва да насърчават афганистанския образован елит, включително
Коментари Харесай

Талибаните: САЩ да не насърчават афганистански експерти да напускат страната

Съединените щати не би трябвало " да предизвикват афганистанския просветен хайлайф ", в това число лекари и инженери, да изоставен страната. Това съобщи представителят на талибаните Забихула Муджахид и добави, че към този момент талибаните няма да разрешат на афганистанските жители да напущат летището на Кабул, съобщи Ройтерс.

По време на конференция Муджахид повтори, че датата, до която западният боен личен състав би трябвало да напусне страната (31-ви август), не предстои на договаряния.

По-късно денем е планувана виртуална среща сред водачите на Групата на седемте страни (G7), на която ще се разиска рецесията в Афганистан.

Ислямската формация също по този начин се опита да увери хилядите афганистанци, претъпкали летището в Кабул с вярата да се качат на борда на някои отпътуващ аероплан, че няма от какво да се опасяват и би трябвало да се приберат.



" Ние подсигуряваме тяхната сигурност ", съобщи на конференцията Забихула Муджахид. Талибаните желаят да разрешат обстановката посредством разговор, сподели още той и прикани задграничните посолства да не затварят или да стопират работата.

По-рано през днешния ден " Вашингтон пост " и Ройтерс оповестиха, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е срещнал в Кабул в понеделник с водача на талибаните Абдул Гани Барадар в Кабул.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР