Съединените щати не търсят конфликт с Иран, но няма да

...
Съединените щати не търсят конфликт с Иран, но няма да
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ не се стремят към конфликт с Иран, но ще подкрепим Израел

Съединените щати не търсят спор с Иран, само че няма да се поколебаят да защитят войските си в Близкия изток и да поддържат Израел. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

„ Ние не търсим спор с Иран, само че няма да се поколебаем да действаме, с цел да защитим нашите войски и да подкрепим отбраната на Израел “, сподели Остин в изказване, оповестено от пресслужбата на Пентагона, съобщи ТАСС.

Ръководителят на военното ведомство добави, че Вашингтон осъжда " безразсъдните и невиждани офанзиви " Иран против Израел и също по този начин приканва Техеран и неговите поддръжници в района да се въздържат от бъдещи офанзиви и да се стремят към деескалация на обстановката.

Американските военни в Близкия изток прехванаха десетки ракети и дронове, изстреляни към Израел от териториите на Иран, Ирак, Сирия и Йемен, заяви Остин.

„ По напътствие на Байдън американските сили в Близкия изток прихванаха десетки ракети и БПЛА, изстреляни към Израел от Иран, Ирак, Сирия и Йемен на 13 април “, се споделя в изказването на Остин.

„ Нашите сили остават подготвени да защитят американските бойци и сътрудници в района, да продължат да поддържат защитата на Израел и да укрепват районната непоклатимост “, добави ръководителят на военното ведомство. Министърът акцентира, че ще продължи да следи от близко обстановката и да се съветва със съдружници и сътрудници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР