Съединените щати не смятат за необходимо в този момент да

...
Съединените щати не смятат за необходимо в този момент да
Коментари Харесай

САЩ не смятат да обявят Русия за терористична държава

" Съединените щати не считат за належащо в този миг да разгласят Русия за терористична страна, а сходно решение би могло да се окаже даже контрапродуктивно, тъй като би рискувало да попречи на изпращането на филантропична помощ в Украйна и на износа на зърно от тази страна ", съобщи през днешния ден в Букурещ американската посланичка в НАТО Джулиан Смит, представена от Аджерпрес.

" Вашингтон счита, че това не е належащо в този миг ", уточни тя, наблягайки позицията, изразена от президента Джо Байдън и от други представители на американската администрация.

" Всъщност (подобно решение) би могло да бъде контрапродуктивно, защото би могло да забави или попречи на нашата дарба да изпращаме филантропична помощ в Украйна или на износа на зърно от Украйна ", съобщи Джулиан Смит на онлайн брифинг с интернационалната преса преди срещата на външните министри на НАТО, която ще се състои във вторник и сряда в Букурещ, оповестява Българска телеграфна агенция.

" По тази причина фокусът на Съединени американски щати в тясно съдействие с доста сътрудници и съдружници от целия свят е да използваме наказания и да идентифицираме способи за допълнение на глобите за да увеличим натиска върху (руския президент Владимир) Путин и неговия режим, само че и да намерим средства за оказване на напън върху стопанската система. Всъщност, с цел да попречим на съветската войска (...) да построи нови качества в сегашния подтекст (...) Така че не виждам никакво придвижване, сигурно не и в Съединени американски щати, в посока към оповестяване на Русия за терористична страна, изясни американската посланичка в НАТО в отговор на въпрос за опцията НАТО да разиска сходно решение.

Ройтерс: Съединени американски щати и Русия са употребявали линията за отбягване на спорове между тях единствено един път след началото на войната

Комуникационна линия, основана за определяне на връзка сред въоръжените сили на Съединени американски щати и Русия при започване на войната на Москва против Украйна, е била употребена един път до момента, съобщи Ройтерс, като се базира на формален представител от Съединени американски щати.

Пожелалият анонимност чиновник сподели, че Съединени американски щати са инициирали диалога по линията за отбягване на спорове, с цел да изразят опасенията си от съветски военни интервенции покрай сериозна инфраструктура в Украйна. Това е била първата приложимост по предопределение на линията, чието вярно действие постоянно се тества, отбелязва Ройтерс.

Американският чиновник е отказал да посочи съответния случяй, в който е била използвана линията за връзка сред Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати и Националния център за ръководство на защитата на Русия. Все отново той прецизирал, че тя не е била употребена на 15 ноември, когато заблудена ракета се разруши в Полша, причинявайки гибелта на двама души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР