Съединените щати не се съмняват, че украинските сили разполагат с

...
Съединените щати не се съмняват, че украинските сили разполагат с
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона даде съвет на ВСУ как да превземат бързо Херсон

Съединените щати не се съмняват, че украинските сили разполагат с задоволително средства и средства, с цел да си възвърнат контрола върху териториите на десния бряг на река Днепър и непосредствено в град Херсон.

Това заявипо време на конференция в Пентагона министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Що се отнася до въпроса дали украинците могат да завладяват останалите територии на западния бряг на Днепър иХерсон, аз сигурно имам вяра, че те имат способността да създадат това “, акцентира министърът на защитата на Съединени американски щати.

По-важното обаче, сподели той, е увереността на самите украинци, че имат всички благоприятни условия да освободят личните си територии.

„ Видяхме по какъв начин те ползват доста методични и ефикасни старания да си върнат суверенната територия. Мисля, че ще видите по какъв начин те ще продължат натиска си, до момента в който не се укрепят в териториите на западния бряг на реката “, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати.

Както заяви Укринформ, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна следи придвижването на съперника в посока Херсон и възнамерява да противодейства на всяко деяние на съперника.

Според заместник-началника на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Олексий Громов, в този момент нашествениците наХерсонско направление имат избрани проблеми с логистичната поддръжка, защото украинските войски управляват прелезите през Днепър.

Превод: БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР