Съединените щати не са дали на Израел всички оръжия, които

...
Съединените щати не са дали на Израел всички оръжия, които
Коментари Харесай

САЩ не желаят да осигурят някои оръжия на Израел

Съединените щати не са дали на Израел всички оръжия, които е изискал, докато той продължава военните интервенции против " Хамас в Газа ", сподели ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете пред кореспонденти в четвъртък.

" Въпреки че ги поддържаме със качества, те не получиха всичко, което желаеха ", сподели военачалник Чарлз Куинтън Браун на събитие, проведено от Defense Writers Group,

Това е частично " тъй като те са поискали неща, за които ние - или нямаме потенциал за или не желаем да предоставим, не тъкмо в този момент, по-специално ", сподели Браун, върховен боен офицер на Америка.

Той не даде детайлности за това какви оръжейни системи не се дават на Израел: " Аз не вземам такива решения за това какво отива или не ".

На въпроса дали Съединени американски щати са спрели някаква помощ, с цел да накарат Израел да се концентрира повече върху филантропичната помощ или отбраната на цивилни - нещо, за което Белият дом подлага на критика израелските сили, Браун отговори, че израелските претенции се преглеждат през същата призма, употребена за претенции от други страни: как те биха могли да повлияят на военната подготвеност на Съединени американски щати.

" Това е непрекъснат разговор ", сподели той.

Генерал-майор Пат Райдър, представителят на Пентагона, не пожела да обясни мненията на Браун по време на обособен брифинг в четвъртък, като сподели единствено, че Съединени американски щати остават ангажирани с " дългогодишните си старания да подсигуряват качественото военно преимущество на Израел ".

Впоследствие представител на Браун излезе с изказване, в което разяснява, че неговите забележки за Израел са били  " само във връзка със общоприета практика преди даване на военна помощ на някой от нашите съдружници и сътрудници ".

" Ние оценяваме американските ресурси и всяко допустимо влияние върху личната ни подготвеност, с цел да определим способността си да предоставим желаната помощ ", сподели представителят, капитан от флота Джериъл Дорси. " Няма смяна в политиката на Съединени американски щати. Съединените щати не престават да дават помощ за сигурността на нашия съдружник Израел, докато се пази от " Хамас ". "

По-рано тази седмица Браун взе участие в срещата на министъра на отбраната Лойд Остин в Пентагона с израелския сътрудник на Остин, Йоав Галант. Но Браун в четвъртък отказа да даде цялостни детайлности за тази полемика.

Той сподели, че израелците са дали очертанията на техния действен проект за предстоящо навлизане в град Рафах, в южната част на Газа до Египет.

" Получихме малко повече детайлности за някои от необятните концепции на филантропичния план и пренасяне на цивилни, в сравнение с получихме за оперативната част ", ​​каза Браун. " Така че нямам самообладание да чуя по какъв начин всичко това се съчетава. "

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обеща да навлезе в Рафах, за да унищожи последните бойци на " Хамас ", макар опасенията на Съединени американски щати по отношение на евентуалните цивилни жертви, към шест месеца след началото на войната, провокирана от терористичната офанзива на Хамас на 7 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР