Съединените щати нанесоха нов удар в събота срещу цел на

...
Съединените щати нанесоха нов удар в събота срещу цел на
Коментари Харесай

САЩ нанасят удари в Йемен, след като бунтовниците хуси заплашват кораби в Червено море

Съединените щати нанесоха нов удар в събота против цел на бунтовниците хути в Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати, откакто подкрепяните от Иран бойци предизвестиха за нови офанзиви против кораби в Червено море.

Ударът против радарен обект на хути идва ден след десетки офанзиви в цялата страна, които ускориха опасенията, че войната на Израел с палестинската въоръжена формация Хамас може да обхване по-широкия район.

Официалните медии на подкрепяните от Иран бунтовници споделиха по-рано, Въздушната база Ал-Дайлами в следената от бунтовниците столица на Йемен Сана беше ударена.

Хутите, които направиха седмици на офанзиви против свързани с Израел кораби в символ на митинг против войната Израел-Хамас, предизвестиха, че ползите на Съединени американски щати и Англия са „ законни цели “ след първия залп от удари.

Англия, Съединените щати и осем съдружници обявиха, че ударите, осъществени в петък, са имали за цел да " деескалират напрежението ", само че хутите дадоха обещание да п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР