Съединените щати наложиха санкции на трима високопоставени представители на Северна

...
Съединените щати наложиха санкции на трима високопоставени представители на Северна
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул налагат санкции на представители на Северна Корея заради ракетните тестове

Съединените щати постановиха наказания на трима високопоставени представители на Северна Корея , свързани с оръжейната стратегия на страната, откакто предишния месец Пхенян направи следващия си ракетен тест - с най-голямата междуконтинентална ракета в своя боеприпас , съобщи Ройтерс.

Американското министерство на финансите сподели, че включва в черния лист Джон Ил-хо, Ю Джин и Ким Су-гил. Тримата към този момент бяха глобени от Европейския съюз през април.

Поредните американски наказателни ограничения идват след осъществения на 18 ноември от Северна Корея тест на междуконтинентална балистична ракета, който стана част от рекордна поредност от повече от 60 ракетни тествания тази година, на фона на опасенията, че Пхенян се готви да възобнови нуклеарните си опити, прекъснати през 2017 година, отбелязва Ройтерс.

В изказването на американското министерство на финансите се показва, че Джон Ил-хо и Ю Джин играят основна роля за създаването на оръжия за всеобщо поразяване в качеството си надлежно на заместник-директор и шеф на севернокорейската държавна организация, отговаряща за производството на муниции.

Ким Су-гил е бил шеф Главното политическо бюро на Корейските национални въоръжени сили от 2018 година до 2021 година и е упражнявал контрол за използването на решенията, свързани с програмата на Пхенян за оръжия за всеобщо поразяване.

Южна Корея наложи през днешния ден нови наказания на 8 души и 7 организации , свързани с оръжейната стратегия на Северна Корея, заяви южнокорейското външно министерство, представено от Ройтерс.

Това решение също е обвързвано със севернокорейския опит с междуконтинентална балистична ракета предишния месец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР