Съединените щати наложиха днес нови санкции, свързани с Русия. Те

...
Съединените щати наложиха днес нови санкции, свързани с Русия. Те
Коментари Харесай

САЩ с нови антируски санкции срещу мрежа за обществени поръчки в областта на отбраната

Съединените щати постановиха през днешния ден нови наказания, свързани с Русия. Те са ориентирани против настояща в редица страни мрежа за доставки на електроника с военно приложение, съобщи Ройтерс.

Агенцията дефинира този ход като опит на Вашингтон да предотврати заобикалянето на западните наказания от страна на Москва.

Министерството на финансите на Съединени американски щати сподели, че мрежата, ръководена от белгиеца Ханс Де Гетере, е взела участие в закупуването на електроника с военно приложение за съветски крайни консуматори. Според изказването тя се състои от девет юридически и пет физически лица, основани в Русия, Белгия, Кипър, Швеция, Хонконг и Нидерландия.

Американското министерство на правораздаването също по този начин разсекрети два обособени обвинителни акта против Де Гетере, свързани с неговата скица за експорт на технологии с допустимо двойно предопределение от Съединени американски щати за крайни консуматори в Китай и Русия, а министерството на търговията добави белгиеца и пет юридически лица към своя санкционен лист.

" Съединените щати и нашите съдружници не престават да се концентрират върху възпирането на всевъзможни опити на Русия или нейни доверени сътрудници да получат достъп до сериозни първични материали и технологии, нужни за подкрепяне на отбранителната промишленост на Москва и улеснение на бруталната ѝ война в Украйна ", е представен в изказването заместник-министърът на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън.

Отделно от това министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на 11 юридически и седем физически лица за да се ускори натискът върху президента на Беларус Александър Лукашенко поради репресиите против демократичното гражданско общество, обогатяването на неговото семейство посредством корупция и съучастието му във войната на Русия против Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР