Съединените щати на този етап не могат да потвърдят дали

...
Съединените щати на този етап не могат да потвърдят дали
Коментари Харесай

САЩ не могат да потвърдят за химическа атака в Идлиб

Съединените щати на този стадий не могат да потвърдят дали химическо оръжие е било употребявано при последните офанзиви в провинция Идлиб в Сирия и не престават следствието, съобщи представителят на Държавния департамент Морган Ортагус пред кореспонденти в четвъртък, съобщи " Спутник ".

Събрани са огромен брой свидетелства на очевидци и данни за потърпевши, сподели той.

Във вторник Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон събира информация за това дали е бил използван хлор в Северозападна Сирия на 19 май. Той добави, че Съединени американски щати виждат доказателства, че сирийското държавно управление може да употребява химическо оръжие.

В сряда обаче специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри призна пред Конгреса, че Съединени американски щати не могат да потвърдят скорошните известия, че в Идлиб са употребявани химически оръжия.

В петък съветското министерство на защитата заяви, че бойците от терористичната група от Фронта Нусра се готвят за офанзива в Идлиб.

Ръководителят на съветския център за сирийско помиряване, генерал-майор Виктор Купчишин, сподели във вторник, че терористи, настоящи в зоната за неутрализиране на Идлиб, имат доста количество отровни субстанции, с цел да ги употребяват в проведени провокации, ориентирани към обвинявания. сирийската войска от " химически офанзиви " против цивилното население.

По данни на Организация на обединените нации, над 150 хиляди души са напуснали Идлиб и Хама, с цел да се спасят от бойните дейности.

Припомняме, че предходната година бе разследвана такава офанзива в Алепо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР