Съединените щати може да лишат Украйна от помощ и да

...
Съединените щати може да лишат Украйна от помощ и да
Коментари Харесай

„Пълно объркване“: Генерал Липовой за провала на най-силните разузнавателни служби в света и за пътя на Русия

Съединените щати може да лишат Украйна от помощ и да се насочат към Близкия изток, защото Зеленски беше заловен в търговията с оръжие. Междувременно Хамас напряко победи както израелските, по този начин и всички западни разследващи служби. Разговаряхме за това с нашия специалист, Героят на Русия генерал-майор Сергей Липовой.

Конфликтът сред Украйна и Русия е във финалната си фаза. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски в изявление за румънския ефирен канал Digi24. Според него това, което се случва в този момент, „ несъмнено не е разгарът на войната, нито нейната среда “.

Не приказваме за съответна дата [кога всичко ще свърши], а за нещо друго. Първият интервал е завладяването, по-късно прекъсване на настъплението на съветските войски и преодоляване на самодейността. Дори предходната есен, когато постигнахме триумф в Херсон и Харков, когато успяхме да проведем някои интервенции на изток, напредвахме постепенно. Напредвахме по100-200 метра. И мисля, че към този момент сме в последната част,- сподели той.

Зеленски добави, че Украйна е в сложна обстановка. Може ли Европа, която също има доста проблеми, да я поддържа? Това е пъзел със звездичка за трудност. Но фактът, че настроенията в европейските страни се трансформират, се вижда с просто око.

Между другото, за оръжията. Европейците извънредно се опасяват, че всички оръжия, които общително изпратиха като помощ на Киев, на следващия ден ще попаднат в ръцете на някой урод - бармалей, който ненадейно е решил да посегне на личната им сигурност. Освен това подобен опит към този момент съществува. Според чешкия вътрешен министър Вит Ракушан „ войната против Русия ще докара до това, че нарушителите ще изпълнят Европа с противозаконни оръжия за доста десетилетия напред “.

Откриваме известни връзки сред украинската и съветската мафия в Прага. И би трябвало доста деликатно да помислят за обстановката с оръжията в Украйна след войната. За да не попадне в ръцете на неверните хора, тъй като тези хора в Европа към момента употребяват оръжия от войната на Балканите през 90-те години. Мисля, че за това имаме потребност от партньорство от украинска страна. И ние би трябвало да си оказваме помощ, би трябвало да поддържаме връзка добре и намерено, обсъждайки освен помощта, само че и евентуалните опасности,– акцентира чешкият министър.

Изглежда, че решението е на повърхността: добре, спрете да доставяте оръжие на Украйна, с цел да не поемате опасности. Тогава всичко ще се оправи! Но Западът надали ще се съгласи с това. Защото прави пари от тази война...

Какво се случва на фронта, къде сме в този момент? За какъв „ финален стадий “ приказва Зеленски? Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тези и други въпроси с Героя на Русия генерал-майор Сергей Липовой в ефира на предаването " Царград. Главното ".

Последният стадий “ на Зеленски

Юрий Пронко: Сергей, какъв е този „ финален стадий “? Как тълкувате думите на господин Зеленски?

Сергей Липовой: На фона на събитията в Близкия изток в Киев настъпи суматоха, че Америка може да реалокира фокуса си върху Израел. Зеленски завоалирано дава обещание, че „ успеха към този момент е близо, само че би трябвало да ни дадете малко повече снаряди, съоръжение и пари, с цел да имаме с какво да търгуваме “. В последна сметка Украйна се оказа в доста неприятна обстановка, когато беше хваната в търговията с оръжие. Вече е известно, че към една трета от доставките на оръжие, както от Европа, по този начин и от страните от НАТО, от Съединени американски щати, се правят директно през Украйна. И Русия неведнъж е предупреждавала международната общественост за това.

Значи шефът на чешкото Министерство на вътрешните работи не преувеличава?

- Не преувеличава. Защото всичко скрито излиза наяве. Сега Киев би трябвало да се оправдава за обстоятелството, че оръжията, доставени на Украйна, са попаднали в ръцете на Хамас. И се пробват по всевъзможен метод да подсигуряват, че вниманието на Европа и Съединени американски щати към тях няма да отслабне. За да не стопира този поток от търговски оръжия и те да продължат да се търгуват.

Фразата на американския президент Франклин Рузвелт за никарагуанския водач Анастасио Сомоса, „ да, той е кучи наследник, само че той е нашият кучи наследник “, пасва доста добре през днешния ден на Зеленски, който беше заловен да продава оръжие. Можете също по този начин да кажете за него: „ Това е кучи наследник, само че това е нашият кучи наследник, ние го отгледахме и ще продължим да го поддържаме и в бъдеще. “

Вярно е, че тяхната поддръжка е чисто риторична. Всичко върви към това, че Америка ще избере блицкриг, бърза победа. За да могат демократите да излязат и да завоюват идващите избори и Байдън да остане на власт. И проблемите на Украйна, най-вероятно Америка в този момент ще трансферира на Европа...

Но за какво Зеленски прави такива изказвания? Относно " последния стадий ". Не е моя работа да ви описвам за „ контранастъплението “... Но всекидневно чета и западната, и украинската преса. А там: руснаците бягат, ние ще отидем в Азовско море, в Крим! Да окупираме Крим!.. А някои даже разказваха, че ще се разхождат по крайбрежната алея в Ялта... Виж, ти се усмихваш, Сергей. Но просто желая да схвана за какво? Е, не е съществено, нали?

– Това са известията за победа, с които Зеленски обилно храни Запада, в това число своите американски господари. Храни ги с обещания, че ще стартираме да печелим, ще излезем на крайбрежната на Ялта, ще се разходим по Червения площад, единствено не ни изоставяйте! Тези победоносни репортажи към този момент се трансфораха в тъжни: „ Момчета, не ни изоставяйте, другояче с всички ни ще бъде свършено! “

И по този начин, този завършек на всичко към този момент е доста близо. Американците и европейците към този момент би трябвало да споделят доставките, които са имали. Ако по-рано Зеленски можеше изцяло да чака, че всичко това ще отиде при него, през днешния ден Америка стартира да работи на два фронта. Но дали ще се оправи или не? Най-вероятно някой ще бъде изоставен.

Америка не желае да играе дълготрайно, залагайки на Украйна. Предстоят им избори. Затова те ще залагат на Близкия изток, с цел да завоюват бързо там. Поне по този начин ще се показа. И Украйна ще остане сама с проблемите си, въпреки и на издръжката на Европа. Тъй като Европа към този момент е опустошена, те като цяло няма какво да доставят и да дават. Което е доста обезпокоително както за Зеленски, по този начин и за европейските водачи.

Тайното " оръжие " на Путин

Европейските водачи не крият, че няма да преживеят украинската рецесия без Съединени американски щати. НАТО обаче споделя, че Русия е нараснала офанзивите против сериозна инфраструктура и още веднъж се готви да употребява идващата зима като „ оръжие “. Ето за какво, съгласно генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, „ те би трябвало да продължат да усилват и поддържат непрекъснат поток от оръжия и муниции към Украйна “. Какво ще кажеш, Сергей?

– Вече чухме това изказване през 1941-1942 година, когато германците бяха заседнали край Сталинград и замръзнали край Москва. Днес всичко се повтаря. Когато не останат повече причини, се употребява последният мотив - „ Генерал Мраз “, „ Студът кат оръжие “ и така нататък Така те изясняват аргументите за неуспехите си, неуспеха на „ контранастъплението “ и отстъплението на Украинските въоръжени сили от заетите им позиции, откъдето в този момент стартират интензивно да ги прогонват.

Ето, да вземем за пример, Авдеевка. Украйна го приготвя от осем до девет години. Авдеевка е превърната в укрепена зона в допълнение към обстоятелството, че самата тя е огромен минен комплекс. Всъщност това е втори Мариупол със личен „ Азовстал “. Освен това тази укрепена зона е била подсилена със специфични огневи укрепления, огневи точки за стволните оръдия и реактивната артилерия и така нататък

Основната задача на нашите елементи е да отсеят всичко, което стреля по Донецк. И те правят добра работа в това отношение. Бавно, само че несъмнено. Точно както беше с Азовстал, те вървят напред постепенно, само че несъмнено.

Интензивността на огъня в Донецк и предградията му доста понижа. Напредването на щурмовите ни елементи е очевидно. Поради това в Киев пораства суматоха, защото схващат, че Авдиевка ще се трансформира във втория казан, в който могат да се окажат техните ударни сили. Освен това вниманието на задграничните им господари отслабва заради протичащото се в Близкия изток. И не знаят какво да вършат с гарнизона.

Зеленски беше притиснат в ъгъла

Не смятате ли, че Зеленски и обкръжението му стават рискови в тази обстановка? Ако осъзнае, че ще би трябвало да дава отговор за всичко, което е направил... Той тогава стартира да разсъждава: ще отиде на избори, няма да отиде, ще има избори, няма да има... Ясно е. че американците оказват напън. За американците, явно, това е въпрос на принцип. Те или желаят да го разкарат, да го сменят или да го запазят. Не знам, това си е тяхна работа. Дори не желая да се интересувам от тях. Но човек, притиснат в ъгъла, е рисков човек, Сергей?

– Човек, притиснат в ъгъла, е като ранено животно: става доста рисков. Зеленски от ден на ден осъзнава, че му е предопределена ориста на фашисткия фюрер. Рано или късно всичко това ще свърши. Затова той стартира да се втурва от ден на ден и повече и да излива закани, примесени с недоволства. И това още един път удостоверява наближаващата мъка на киевския режим. Разбират, че краят им е близо.

Но ние не подценяваме врага?

- Не. Раненото животно е доста по-опасно. И в тази обстановка би трябвало още по-внимателно и още по-внимателно да планираме нашите настъпателни и контранастъпателни дейности. И деликатно следете изявленията им.

Трябва още по-внимателно да се подготвим за всеки взлом, за всеки удар. Защото всичко това дружно може да ни донесе Победа и проваляне на киевския режим.

Хамас надигра Израел

Сергей, не мога да не ти задам въпрос по отношение на близкоизточната рецесия. И от каква позиция. ЦАХАЛ, не е нужно да ви споделям, беше считана за една от най-мощните армии. Израелските разследващи служби бяха считани за едни от най-хубавите. На тази тематика са снимани доста книги, доста филми и сериали. Има даже такива именити сериали като „ Техеран “, които в действителност демонстрират силата, проницателността и анализите на такива служби и вашите сътрудници генерали от израелската войска. Какво се случи в този момент, съгласно вас?

„ Това, което се случи, е, че видяхме холивудска рекламна акция както за израелската войска, по този начин и за опциите на техните служби, в това число разузнаването. Но в действителност разузнаването на Хамас надигра разузнаването на Мосад, разузнаването на Централно разузнавателно управление на САЩ, Ми-6 и всички други разследващи служби в света. Тази акция се приготвяше към година – акция на отчаянието, акция на безсилието. Защото Израел потискаше и унищожаваше палестинския народ в продължение на към пет десетилетия.

А интервенцията, която Хамас организира през днешния ден, сподели, че израелската войска не е толкоз непобедима. Защото тези структури не са се занимавали с действителна бойна работа, а са воювали дълго време основно с мирното население.

Израелската войска убива цивилни, не Хамас! Не терористите, които нападнаха! Те безмилостно унищожават и удушават цялото спокойно население - старци, дами, деца, които нямат нищо общо с това. Израелската войска сподели своята същина и обстоятелството, че е способна да се бие сполучливо против цивилни, само че не и против бойни елементи.

Сега чакаме началото на наземната интервенция. “

– Една наземна интервенция, сигурен съм, ще има доста пагубни резултати за израелската войска. Едно е да извършиш целеустремено точково заличаване на някакво барикада на бойци-терористи. Съвсем друго е да проведеш огромна военна интервенция. Не са го правили от най-малко 10 години.

Освен това виждаме по какъв начин реагира международната общественост. Веднъж упрекваха Русия, че работи безсистемно, че унищожава украинското население и така нататък Воят можеше да се чуе по целия свят! Но когато пред очите на цялата международна общественост и целия арабски свят се унищожават мюсюлманите, унищожават се арабите, цяла Западна Европа, цялата американска общност, пресата и малкия екран – всички мълчат!

Или раздухват фейкови истории за всеобщо изтребване на деца, за отсечени глави и така нататък Да, те на практика незабавно се разкриват, тези имитации. Но всички мълчат! И това е политика на двойни стандарти!

Армията на Израел се бие с цивилното население, унищожавайки линията Газа. Унищожава безмилостно. Но нито една правозащитна организация, нито един западен идеолог не сподели: момчета, какво вършиме! Спрете се! Трябва да седнем на масата за договаряния!

Този проблем няма военно решение. Този проблем може да бъде решен единствено в един случай: в случай че двама равни политически водачи седнат на масата за договаряния и приложат решението от 1967 година за основаване на равноправна палестинска страна дружно с израелска, която ще бъде равноправна, и сключат спокойно съглашение. Само тогава тази война може да бъде спряна. А Израел с безмилостните си дейности единствено залага мина за идващите 50 години продължение на войната...

Няма да повярвате, само че господин Путин приказва за нуждата от взаимни отстъпки по време на Руската енергийна седмица. А израелският дипломат в Русия Александър Бен Цви в изявление за съветски публицисти сподели: „ Добре “. Тоест дава опция за договаряния и избрани съглашения. Но както споделя Сергей, „ това е равносилен разговор “. И господин Бен Цви споделя, че страните би трябвало да съблюдават постигнатите договорености. Ерусалим има известни подозрения за противоположната страна... Според вас всичко, което се случи, крушение на спецслужбите ли е?

- Това е крушение. Това е цялостен неуспех на разузнаването. Това е цялостната неопитност на армията и въобще на всички сили за сигурност, в това число и на израелската войска, за отбиване на експанзията.

Това е цялостното комплициране на израелското управление във връзка с отблъскването на неочаквана офанзива. В продължение на три дни наблюдавахме цялостното им комплициране и по какъв начин Хамас, на практика при примитивни условия, с примитивно потребление на оръжия, унищожи армията, бронираните транспортни средства и бойците, пленявайки голям брой бойци и генерали, както и цивилни.

Те не просто ги заловиха. Всички оказали опозиция са унищожени на място. А останалите бяха взети за заложници. Това демонстрира цялостното комплициране на израелското управление, армията и силите за сигурност от дейностите на врага. Както се споделя, терористи. Срещу които десетилетия водят военни дейности, специфични интервенции и така нататък Тоест Хамас напряко ги надигра.

- Благодаря доста!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР