Съединените щати могат и ще предоставят допълнителна военна помощ на

...
Съединените щати могат и ще предоставят допълнителна военна помощ на
Коментари Харесай

Съливан: Все още можем и ще предоставим помощ за Украйна

Съединените щати " могат и ще дават " спомагателна военна помощ на Украйна, съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан по време на визитата си в централата на НАТО.


" Няма опция на това Съединените щати да се включат и да дават запаси, които да разрешат на Украйна да разполага с артилерия, системи за противовъздушна защита и други качества, от които се нуждае ", съобщи Съливан на конференция дружно с ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг.

" Времето е от значително значение ", сподели той и добави: " Ще останем фокусирани върху това и имаме вяра, че към момента можем и ще го реализираме. "

Столтенберг затвърди посланието, като сподели: " Изключително значимо е Конгресът на Съединените щати да реализира единодушие за продължение на поддръжката за Украйна в близко бъдеще. "

" Разчитам на всички съдружници да поддържат уговорката си ", сподели той.

„ С отделянето на дребна част от нашия боен бюджет подкрепяме Украйна да унищожи основна част от съветските бойни качества “, добави Столтенберг.

Думите им в поддръжка на Киев, отправени в централата на НАТО в Брюксел по време на визитата на Съливан, идват в миг, когато републиканците в Конгреса на Съединени американски щати блокират законопроект за възобновяване на американското финансиране за Украйна.

Републиканците, които се приготвят за президентските избори в Съединени американски щати през ноември, обвързаха приемането на закона с ограничение на имиграцията.

Президентът Джо Байдън упрекна Доналд Тръмп - негов предходник и евентуален противник в идните избори - че е насърчил блокирането.

Този месец се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР