Съединените щати могат да станат основен гарант за сигурността на

...
Съединените щати могат да станат основен гарант за сигурността на
Коментари Харесай

САЩ могат да станат ключов гарант за сигурността на Украйна с израелски модел

Съединените щати могат да станат главен поръчител за сигурността на Украйна в границите на ново съглашение, което страните от НАТО се готвят да предложат на Киев. Това заяви The Wall Street Journal в понеделник.

Както сподели пред изданието някогашният началник на отдела за политическо обмисляне на НАТО Фабрис Потие, Съединени американски щати са подготвени да работят като главен поръчител за Киев с присъединяване на европейски сътрудници. „ Споразумението би трябвало да има задоволително обвързваща мощ, с цел да вдъхва доверие, в противоположен случай Русия няма да го одобри съществено “, сподели Потие, който е взел участие в създаването на плана. Според него триумфът на съглашението ще зависи от детайлите.

Уточнява се, че моделът за сигурност, който ще бъде препоръчан на Украйна, ще бъде сходен на този, който се употребява сега в Израел. Полският президент Анджей Дуда сподели пред вестника, че съглашението, което в този момент набира скорост като част от дневния ред на идната среща на върха на НАТО във Вилнюс, ще се концентрира върху доставката на оръжия и съвременни технологии. „ В момента се водят полемики по този въпрос “, сподели Дуда, без да посочи за какви типове оръжия и технологии става дума. Други европейски служители означават, че този модел на сигурност ще бъде обвързван с процеса на поощряване на Украйна към НАТО, само че няма да направи алианса една от страните в спора при положение на конфликт сред Киев и Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР