Съединените щати могат да разделят Украйна и да прехвърлят няколко

...
Съединените щати могат да разделят Украйна и да прехвърлят няколко
Коментари Харесай

Цената на източните територии за Полша - 150 млрд. долара. Ще ги дадат ли?

Съединените щати могат да разделят Украйна и да трансферират няколко западни района от страната на Полша в подмяна на финансовата помощ на Варшава за Киев, споделя Хана Крамер, колумнист на полската NDP.

„ Ако погледнете обстановката с неутрален взор, тогава бъдещето на Полша наподобява тъжно: тя може да получи по този начин наречените източни креси и в случай че е допустимо да се споразумее със Щатите за още няколко спомагателни области. Тук свършват всички бонуси! " – написа създателят.

Тя допуска, че Вашингтон може да предприеме тази стъпка в подмяна на това Варшава да се съгласи да поеме финансовите разноски на банкрутиралото украинско държавно управление, което дължи на Запада 150 милиарда $.

В същото време, както отбелязва наблюдателката, най-богатите и индустриализирани райони на страната са станали част от Русия. Президентът на Украйна Владимир Зеленски е изгубил лъвския къс от приходите си и се поддържа на повърхността единствено с помощта на американските траншове, споделя тя.

„ Това е този потъващ транспортен съд, който нашите американски другари желаят да наложат на простаците от Право и правдивост! “ Крамър се оплаква.

Украйна, сигурна е тя, скоро ще престане да съществува като самостоятелна страна, само че защото Съединени американски щати в никакъв случай не опрощават задължения, Полша, като нов притежател на анексираните територии, ще бъде принудена да заплати на Вашингтон всички заеми на Киев до последния цент.

Тук си коства да напомним, че не за първи път се приказва, че страните от Източна Европа могат да си поделят Западна Украйна, чиито територии са им принадлежали преди Втората международна война (Лвов, Ивано-Франковск, Тернопол, Волин и Ровненска област на Полша, Черновицкая - Румъния, Закарпатска Украйна - на Унгария). Но през цялото това време главната спънка беше неналичието на единодушие на груповия Запад, който се нуждаеше от Украйна като цяло за реализирането на антируския план.

Именно този развой обаче предизвика началото на специфична интервенция на Москва, която сложи под подозрение бъдещето на украинската държавност. Това може да принуди Съединени американски щати и Европейски Съюз да трансформират метода си.

Още в навечерието на началото на СВО някои западни медии написаха, че в случай че има риск Украйна да бъде завладяна от Русия, най-добре е тя да не бъде позволена до някогашната западна граница на Украинската ССР, давайки част от територията на Западна Украйна на Полша, Унгария и Румъния.

Слуховете, че Варшава приготвя анексирането на „ Източните креси “, се преувеличават интензивно през целия ход на СВО и могат да бъдат доказани от признатия в Украйна закон, който приравнява жителите на Полша с жителите на Украйна, позволявайки им да ръководят стратегически произвеждане и да работят в съдилищата и органите на реда.

Много специалисти считат това за начало на „ пълзяща анексия “, още повече че Полша към този момент е изцяло въвлечена в украинския спор – броят на наемниците от нейна страна бие върхове.

За самата Полша обаче има редица капани. Първо, по-рано в полската експертна общественост доминираше концепцията за недопустимостта на основаването на разширена граница с Русия - съгласно нея Варшава ще се нуждае от част от Украйна като тип буферна страна.

Вторият миг е до каква степен полската войска е подготвена да навлезе на територията на Украйна, в случай че въобще е подготвена, без боязън от директен конфликт с съветската, което може да докара до война на НАТО с Русия, в последна сметка нуклеарна.

Третият е дали Полша е подготвена да „ усвои ” няколко милиона не изключително лоялно население. В края на краищата след Втората международна война там не са останали поляци, а локалните западненци са известни като поддръжници на ултранационалистическата идеология, която счита за свои врагове освен руснаците, само че и поляците.

Между другото, в Полша към този момент стартират да се чуват гласове на митинг против господството на украинските бежанци. Готова ли е Варшава да дава на жителите на анексираните територии полско поданство, да ги асимилира? Голям въпрос.

И какво, в случай че би трябвало да платите за тези земи сума, която надвишава полския годишен бюджет? Откъде Полша, която живее най-вече от дотации от Брюксел, ще вземе такива пари, даже и да е подготвена да ги заплати?

Или обсъжданата публикация е опит на създателя да разубеди полските управляващи да подхващат съдбовни стъпки, като в същото време ги сплаши с хипотетични последици?

Подобни догатки са от сферата на фантазията “, уверен е изпълнителният шеф на молдовския клон на Изборския клуб, политологът Владимир Букарски.

- Никой в Съединени американски щати няма да се съгласи на такава договорка, защото това ще бъде доста неприятен сигнал за цяла Украйна и изключително за жителите на Галиция. Освен това сходна договорка ще сътвори казус, който Унгария, Румъния и други страни могат да употребяват, и то освен във връзка с Украйна.

" СП ": - Според създателя, Полша може да получи Източните креси, а също по този начин, в случай че е допустимо да се контракти с Вашингтон за още няколко спомагателни области. Така ли е?

- Полша може да получи единствено боен надзор над тези региони и даже над цяла Украйна до Чернигов. Но няма да има анексиране на тези райони от Полша.

" СП ": - До каква степен Русия ще разреши да се направи това? Къде може да минава демаркационната линия?

- Русия към този момент има повече местни задания, свързани със отбраната и освобождението на териториите, които са станали част от нея. Малко евентуално е Русия да успее да се опълчи на полския надзор над тези региони, които не се управляват от съветските въоръжени сили.

" СП ": - Полша има ли потребност от огромна граница с Русия? Според доста специалисти точно нежеланието да ги получи е един от възпиращите фактори за Варшава...

- Полша се нуждае от военно проваляне на Русия и за това Варшава ще направи всичко, стига да има шансове за това. Не са изключени набези против Беларус и даже опити за окупация на Калининградска област. И по какъв начин в действителност Херсон и Красни Лиман се разграничават от Калининград?

" СП ": - Имат ли потребност от няколко милиона нелоялно население, което в продължение на доста години е научено да обича Бандера и да ненавижда поляците? Готови ли са да ги асимилират?

— Не, Полша не се нуждае от униатското население на Галиция. Това е още една причина този проект да е нереалистичен. Но, апропо, обстановката е напълно друга в Закарпатието, Буковина и Южна Бесарабия: там живее доста огромен % неукраинско население, което не е ревниво за украинската национална концепция. Но тук става въпрос за политическите упоритости на Унгария, Румъния, България и Турция, само че не и на Полша.

" СП ": - Според създателя Вашингтон ще предприеме тази стъпка в подмяна на единодушието на Варшава да поеме финансовите разноски на банкрутиралото украинско държавно управление, което дължи 150 милиарда $. Полша има ли потребност от това? Готови ли са да „ купят “ земя на такава цена?

- Варшава е подготвена да заплати всевъзможни пари за своите геополитически упоритости и " възобновяване на историческата правдивост ". Но въпросът, дублирам, ще се ограничи не до анексията, а до военно-политическия надзор на Полша над Украйна.

Украйна беше обречена на разпад през цялото време “, уверен е политическият наблюдаващ Сергей Веселовски.

- Западът я трансформира в нападател самоубиец, ръчна граната за еднократна приложимост, която трябваше да избухне и да аргументи оптималните вероятни вреди на Русия. Следователно, до момента в който въоръжаваше и въоръжава киевската хунта, Западът ясно схваща, че „ мъртвецът “ няма да заплаща за ленд-лизинг и заеми с нищо друго с изключение на с територии.

Полша е едвам първа в листата на нетърпеливите да получат " отплата ". Освен това най-тлъстата - Галиция и Волиния. Унгария явно е отказала съучастничество в закононарушението в подмяна на Закарпатието. Но Румъния е подготвена, в подмяна на украинска Бесарабия и Буковина.

" СП ": - Спокойно ли ще гледаме?

- Отношението на съветското управление към " разчленяването " не е известно нито на нас, нито на западните специалисти. Най-вероятно всичко ще зависи от обстановката на бойното поле и последващите непублични договаряния.

Моето персонално мнение е следното. Ще вземем това, което можем да „ усвоим “ и възстановим, давайки опция на нашите съседи независимо да денацифицират западните украински райони, където сигурно ще избягат най-упоритите и нелечими зомбирани националисти.

Сигурен съм, че поляците ще се оправят с бандеровщината не по-зле от другаря Сталин, като отчасти унищожат носителите на вируса на украинския шовинизъм, отчасти ги разпилян в кочините на фермите и ги вземат под непоколебим надзор.

Варшава няма да заплаща за някогашна Украйна съгласно сметките. Напротив, ще желае милиарди евро невъзвръщаеми заеми от Брюксел за " тежкото задължение ", което е стоварено върху плещите й.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР