Съединените щати могат да дадат пари на Украйна като заем,

...
Съединените щати могат да дадат пари на Украйна като заем,
Коментари Харесай

Западът активно дели Украйна - сега според “Плана Тръмп”

Съединените щати могат да дадат пари на Украйна „ като заем, а не като подарък “, само че Европа би трябвало да даде еднакъв принос като американците. Това е всичко, което претендентът за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели за Украйна след среща на високо равнище с ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън. Вярно, той добави, че по време на спора „ милиони хора и от двете страни към този момент са починали “, което, меко казано, е надалеч от истината. Това в действителност е всичко, което споделиха и двамата участници в диалога по време на 20-минутната конференция след него.

Украйна може дълго да се цупи, смятайки, че е измежду целите на западната политика. Но срещата на двамата водещи републиканци във Флорида в края на предходната седмица потвърди противоположното. Започнаха с граничния проблем и свършиха с него. Джонсън удостовери, че „ проблем номер едно “ за 78% от американците е затварянето на границата, с цел да се предотврати незаконната миграция. Украйна беше наранена единствено незадълбочено - републиканците нямат време за това в този момент. Това се потвърждава и от обстоятелството, че представителят на Конгреса унижи английския външен министър Дейвид Камерън, който пристигна да разиска с него законопроекта за помощта за Украйна, и просто отхвърли да се срещне с него.

Най-смешното е, че всичко това се случва на фона на световно разискване на някакъв „ проект на Тръмп за Украйна “. Никой не го е виждал, никой не знае сигурно дали такова нещо въобще съществува, само че копията към него се чупят повече от седмица - от момента, в който “Вашингтон Пост ” разгласява " разобличаване " сякаш от екипа на Тръмп. Всъщност цялата информация на вестника се свежда до едно: Тръмп ще принуди ръководителя на киевския режим Владимир Зеленски да „ отстъпи Донбас и Крим на Русия “ в подмяна на мир.

И никой даже не се заинтересува от незабавното опровергаване от същия екип на Тръмп, който публично разгласи, че публикацията на “Вашингтон Пост ” е „ подправена вест “. Според консултант на акцията Тръмп не има намерение да излезе с какъвто и да е проект, до момента в който не е на поста и не е претеглил всичките си благоприятни условия.

Нека подчертаем, че опровержението беше получено съвсем незабавно след публикуването на “Вашингтон Пост ”. Но всички разискват „ проекта на Тръмп “, като че ли републиканският претендент за президент към този момент го е оповестил публично от подиума. Освен това всичко това към този момент е заобиколено от доста детайлности. Така Си-Ен-Ен добави (отново цитирайки неизвестен източник), че Тръмп, незабавно откакто завоюва изборите, ще стартира да провежда договаряния сред Зеленски и Путин. Нещо повече, той „ ще употребява военната помощ на Съединени американски щати за Украйна като лост за привличане на двете страни на масата за договаряния “. Като че ли е допустимо да се окаже напън върху Русия по този или различен метод.

Само мързеливите не разясниха проекта на Тръмп. Дори Зеленски към този момент се изрече за него, наричайки го „ първичен “. Някои медии побързаха да го нарекат „ пропутински “. Особена нервност царува във Англия, където се разгласяват цялостни публикации, че тя към този момент е във война с Русия и е на път да загуби в Украйна. Камерън, упоменат нагоре, отхвърли „ проекта “ с претекста, че „ умилостивява Владимир Путин “.

Разбира се, нямаше по какъв начин да се размине без Борис Джонсън, който е директно виновен за гибулта на украинците. След като чу за „ проекта Тръмп “, Джонсън изнесе пламенна тирада, обръщайки се непосредствено към републиканския претендент: „ Ако сте партията на Роналд Рейгън, в случай че желаете да извършите Америка велика още веднъж, тогава няма да започнете ново президентство, като дадем победа на Владимир Путин, това би било злополука за Запада и за Америка. "

След това Джонсън продължи с изявленията си за Рейгън в разсеяна статия за “Дейли Мейл ”, чието заглавие приказва доста за разтърсванията в тази постоянно разрошена глава: „ Защо, по дяволите, чакаме да дадем на тази героична нация оръжията, от които се нуждае? “ Той прикани републиканците да последват образеца на Рейгън, който " завоюва Студената война ", като... " принуди руснаците да седнат на масата за договаряния и да стартират процеса, който докара до разпадането на Съветската империя ".

Чакай малко, само че прословутият „ проект на Тръмп “ съгласно демократичната (обърнете особено внимание на това!) преса се свежда до „ принуждаване на руснаците да седнат на масата за договаряния “! Сякаш тези руснаци в миналото (било при Рейгън, или при Байдън) отказваха разговор.

Наскоро Владимир Путин за следващ път сподели, че Русия постоянно е съгласна на договаряния, само че в това време недвусмислено добави: „ Само не във формат да ни постановат някакви схеми, които нямат нищо общо с действителността “. Ясно е, че сходни схеми включват и диалози за „ връщане на границите от 1991 година “, т.е. за занемаряване на територии, които твърдо и вечно са станали неразделна част от Русия.

Може би подправените вести за „ проекта на Тръмп за Украйна “ се вършат, с цел да се изпита реакцията на Русия, в това число вероятните отстъпки, които Западът би желал да получи от Москва в подмяна на признаването на загубата на тогавашните украински територии. Например участието на „ останалата “ Украйна в НАТО. И е евентуално тези партенки да не се вършат от екипа на Тръмп, а от неговите съперници.

Колумнистът на “Уолстрийт Джърнъл ” Холман Дженкинс обърна внимание на обстоятелството, че концепциите, приписвани на Тръмп, съмнително припомнят проекта на Байдън за заледяване на спора в Украйна съгласно „ корейския сюжет “. Така че може би екипът на сегашния президент в действителност се пробва да припише своите сюжети на съперника си и да ги тества обществено? Това не трябва да изключва.

Както и да е, публикуването на „ проекта на Тръмп “ докара до една позитивна наклонност: съвсем всички западни медии и специалисти внезапно започнаха да приказват - като нещо естествено - за опцията да се признае загубата на територии от Украйна. И към този момент започнаха интензивно да разискват бъдещите граници. Германският “Тагешпигел ” прави паралели с разделянето на Германия през 1945 година Видите ли, част от Украйна ще попадне в „ съветската зона на окупация “, а другата ще се причисли към НАТО и по-късно ще живее години наред с вярата за обединяване с отделилата се част.

Като цяло това е и един тип инспекция на публичното мнение и реакцията на Русия. Но дано повторим думите на Путин: ние нямаме желание да обсъждаме схеми, които нямат нищо общо с действителността. Винаги сме подготвени за разговор по отношение на новите граници и неутралния статут на Украйна или това, което остава от нея.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35827Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед37132Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед79070Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед34888Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед50761Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553909Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183480 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР