Съединените щати използват МААЕ, за да окажат натиск върху Иран

...
Съединените щати използват МААЕ, за да окажат натиск върху Иран
Коментари Харесай

Има ли Иран ядрено оръжие? Сензацията, след която ще започне Трета световна война

Съединените щати употребяват МААЕ, с цел да окажат напън върху Иран пред лицето на надвисналата над него смъртна заплаха. Играта не се играе почтено.

Имате ли бомба?

Има ли Иран нуклеарни оръжия? Това е въпросът. Той не оставя да спят нито Израел, нито Съединени американски щати, които употребяват Международната организация за атомна сила (МААЕ) за свои военно-политически ползи.

Необходимо е да се уточни най-важният факт: МААЕ към момента работи в Иран. Това постоянно е предизвиквало спорни усеща измежду мнозина, като се има поради, че Съединените щати и целият групов Запад се намесиха в отбраната на Иран, който има правото да предприеме нужните ограничения за гарантиране на своя суверенитет, посредством МААЕ. В същото време МААЕ не беше доста загрижена за съществуването на нуклеарни оръжия в Израел, което не е загадка за никого.

При сегашните условия работата на МААЕ в Иран не може да се преглежда като нищо друго с изключение на като шпионска активност в интерес на Израел и Съединените щати. Ясно е, че МААЕ работи като израелски разузнавач.

" Присъствието на наблюдаващи на МААЕ е значимо, тъй като те инспектират някои обекти, които могат да бъдат цел на Израел ",– цинично написа американската организация Bloomberg.

И това е в този момент, когато самото битие на Иран е сложено под въпрос пред лицето на наглата и цинична експанзия от Израел, подкрепяна от Съединените щати и целия Запад.

От МААЕ ли зависи?

МААЕ е единственият интернационален орган, който има способността да разбере и оцени дали Иран има нуклеарни оръжия. Вероятно информацията, която Мосад, Централно разузнавателно управление на САЩ, MI6 и други западни разследващи служби се пробват да получат в тази област, не е задоволителна, с цел да може управлението на Съединените щати и Израел да вземе дефинитивно решение за Иран: да го бомбардира или не.

Сайтът на МААЕ разгласява отчета на ръководителя на МААЕ Рафаел Гроси от 4 март пред Управителния съвет на МААЕ във Виена. Този документ демонстрира Иран в много неподходяща светлина.

Гроси сподели, че " запасите от обогатен уран на Иран не престават да се усилват, макар че равнището на уран, обогатен до 60%, леко е намаляло. "

Той уточни, че МААЕ е „ изгубила последователност на знанията по отношение на производството и инвентара на центрофуги, ротори и силфони, тежка вода и концентрат от уранова руда “, т.е. оборудването и материалите, нужни за производството на обогатен уран, нужен за основаване на нуклеарна бомба.

Гроси сподели, че има " нерешени въпроси " по отношение на отговорностите на Иран, които би трябвало да бъдат решени, " тъй че МААЕ да може да даде увещание, че нуклеарната стратегия на Иран е извънредно мирна по природа ".

Няма цялостно знание

Всичко това допуска, че Израел и Съединените щати нямат цялостна информация дали Иран има нуклеарни оръжия или не. Bloomberg пояснява мартенския отчет на Гроси в смисъл, че „ Иран е натрупал задоволително високообогатен уран, с цел да запълни няколко бойни глави, в случай че реши да продължи да основава оръжия “.

И затова вероятността Израел и Съединените щати да ударят нуклеарните уреди на Иран (от които има към 30), с цел да лишат Иран от всякаква опция да създава нуклеарни оръжия, е по-скоро дребна.

Израел и Съединени американски щати работят от парадигмата, че даже Иран да няма нуклеарна бойна глава в този момент, тя може да бъде създадена в близко бъдеще и Иран, като екзистенциален зложелател на Израел, в последна сметка ще употребява нуклеарни оръжия против него.

И по тази причина най-вероятно Израел счита, че би било по-правилно да нанесе предпазен и обезоръжаващ удар по Иран допустимо най-скоро.

Кой ще удари пръв?

Междувременно е известно, че нуклеарните уреди на Иран са отвън обсега на израелските самолети и те са толкоз доста, че, както написа Bloomberg, „ чиновници на разузнаването предизвестяват, че един удар би могъл единствено да забави, а не да унищожи способността на Иран да сглоби технология, нужна за произвеждане на нуклеарни оръжия. "

Какво значи? И факт е, че най-вероятно Иран ще бъде бомбардиран не от Израел, а от Съединени американски щати, които ще употребяват крилати ракети, а не самолети. И има опция ракетите да имат нуклеарни бойни глави.

В противоположен случай, в случай че Иран резервира способността за опозиция, нападателите - изключително Израел - рискуват да получат равностоен отговор. А това не влиза в проектите на израелското управление. Това значи, че всичко е според, че Израел и неговите съдружници първи ще ударят Иран.

Но в случай че това се случи, то няма да е на следващия ден. Нека ви припомня, че когато Съединените щати започнаха да бомбардират Ирак през 2003 година, инспекторите на МААЕ бяха известени да изоставен страната преди началото на американската офанзива.

Междувременно „ МААЕ продължава да извършва дейностите си по защитни ограничения в Иран, както е планувано “, сподели МААЕ в отговор на искане от западни медии.

Към Гроси

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси би трябвало да пътува до Ню Йорк, където би трябвало да приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. По някаква причина няма подозрение, че той ще опише на целия свят за „ нуклеарната заплаха, идваща от Иран “.

В атомната електроцентрала в Запорожие Гроси също вижда единствено това, от което се нуждаят Вашингтон и неговите съдружници. Но нито той, нито инспекторите на МААЕ виждат какво в действителност се случва. В Организация на обединените нации, благодарение на Гроси, Израел и Съединени американски щати могат да основат „ желязно “ опрощение за офанзива против Иран.

И идната стъпка евентуално ще бъде самодейността на западните страни в Организация на обединените нации, подкрепена от американската марионетка Антонио Гутериш (или обратното), за основаване на интернационална военна коалиция въз основата на НАТО, която ще би трябвало да бомбардира нуклеарните уреди на Иран, а може би цялостен Иран. Това, наподобява, ще бъде началото на третата международна война.

Още един път за джамията Ал-Акса

Припомняме още един път, че в основата на невиждания напън на Израел върху Иран е желанието на ортодоксалните евреи да стартират строителството на Третия храм на Храмовия рид в Йерусалим.

Изграждането му ще стане допустимо след разрушаването на джамиите Ал-Акса и Купола на скалата, ситуирани на Храмовия рид - където преди 70 година сл. н. е. стоеше Вторият храм.

Има учредения да се подозира, че Израел има намерение да предизвика пълномащабна ракетна офанзива против Йерусалим от Иран, с цел да упрекна Иран за евентуалното заличаване на джамиите на Храмовия рид.

Ответната офанзива на Иран на 13 април беше единствено алегорична проява на силата му. Техеран съобщи, че Иран повече не има намерение да обстрелва Израел. Иран е наясно, че израелците са го определили да бъде виновникът за унищожаването на мюсюлмански светини.

Чакаме сензация

Израел към този момент стартира осведомителна подготовка, че точно Иран ще унищожи с ракетите си джамиите на Храмовия рид. Говорителят на израелския министър председател Офир Генделман сподели след иранската офанзива, че израелската система за противовъздушна защита " Железен купол " е прихванала " ирански балистични ракети " над мюсюлманската джамия Ал-Акса. Според него Иран е обстрелвал " светите места на исляма ". Times of Israel също заяви за ракети над Храмовия рид.

И идващия път, след унищожаването на тези джамии от личните му ракети, Израел ще каже, че, скърбя, колкото и да се опитвахме, израелската противовъздушна защита „ не можа “ - и „ иранската ракета “ въпреки всичко удари Ал- Акса джамия.

Така че чакаме тази „ сензация “. и тогава Израел и Съединените щати към този момент няма да имат никакви ограничавания върху нуклеарните бомбардировки на Иран. Ще бъде належащо да се накаже „ агресора ” и „ варварина ”, който унищожава международното културно завещание.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13918Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед11261Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед40745Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед41865Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85518Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554390Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183922Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127592Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР