Съединените щати изостриха конфликта между Русия и Украйна, предоставяйки въоръжение

...
Съединените щати изостриха конфликта между Русия и Украйна, предоставяйки въоръжение
Коментари Харесай

Китай скастри САЩ: На Украйна ѝ трябва мир, не оръжия

Съединените щати изостриха спора сред Русия и Украйна, предоставяйки въоръжение на Киев. Това съобщи представителят на китайското външно министерство Хуа Чунин, представена от TeleTrader.

" Ако Съединени американски щати бяха спазили своите уверения, въздържайки се от разширението на НАТО и обещавайки, че Алиансът няма да одобри Украйна, и не бяха разпалили огъня с доставянето на оръжия и муниции на Киев, обстановката щеше да бъде доста друга ", акцентира тя в Туитър.

По нейни думи освен Китай, само че и други страни " вършат самостоятелни изводи, пробват се да деескалират обстановката, предизвикват мирните договаряния с каузи, както и с думи, и пазят своите законни права и ползи ".

Говорителката на китайското външно министерство бе безапелационна, че на украинците би трябвало да бъдат предоставени " мир и сигурност ", а не огнестрелни оръжия.

По-късно през днешния ден се чака президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да организира диалог с китайския лидер Си Дзинпин по отношение на спора в Украйна.

Вчера Китай изрично отхвърли коментара на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че нежеланието на Пекин да осъди Русия е в несъгласие с позицията на Китай по Хартата на Организация на обединените нации.

Преди дни Пекин упрекна НАТО, че подклажда конфликта между Русия и Украйна до " точка на изкривяване ".

По-рано Китай отказа да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Азиатската страна обаче отказа да доставя на Русия резервни елементи за самолети, откакто на съветските самолетни компании бе неразрешено да летят до и над западните страни и Япония, както и да закупуват аварийни елементи за самолетите си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР