Съединените щати искат да увеличат търговията си с Европейския съюз,

...
Съединените щати искат да увеличат търговията си с Европейския съюз,
Коментари Харесай

Майк Помпео: Нека да признаем, че сме в конкуренция на ценности с несвободни нации

Съединените щати желаят да усилят търговията си с Европейския съюз, съобщи през днешния ден американският държавен секретар Майк Помпейо, насочи остро предизвестие против Китай и Русия в навечерието на 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена и приканва западните съдружници да пазят мъчно извоюваните свободи.
В речта си във връзка рухването на Берлинската стена през 1989 година Помпейо съобщи, че " Западът, всички ние, изгубихме пътя си в приятната възбуденост от този горделив миг ". " Мислехме, че можем да отклоним запаси от нашите съюзи и нашите военни. Обаче грешахме ".

" Западните свободни народи имат отговорност да възпират заканите против нашите нации " от държавни управления като тези на Китай, Русия и Иран, уточни Помпео. Според него Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало да " пазят това, което бе извоювано толкоз мъчно през 1989 година и да признаят, че сме в конкуренция на полезности с несвободни народи ".

Говорейки на конгрес на фондация " Кьорбер " в Берлин, американският държавен секретар уточни, че Европа и Съединени американски щати би трябвало да " останат обединени " против Китай и Русия, която " е ръководена от някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), заемал преди време позиции в Дрезден ".

Помпео продължи с рецензиите по отношение на Москва и означи, че Русия " нахлува у своите съседи и убива политически съперници ". Според държавния секретар, е " нерационално " да се мисли за Русия като за " заслужен сътрудник " в Близкия изток.

Висшият американски посланик добави, че Вашингтон не желае доставките на сила за Европа да зависят от " капризите на Путин ", визирайки строящата се газова връзка " Северен поток 2 ".

По отношение на НАТО Майк Помпео акцентира, че Северноатлантическият боен съюз " би трябвало да се разраства и да се трансформира, с цел да не излезе от приложимост ". " Нека да стоим обединени дружно. Нека да стоим дружно като съдружници ", акцентира той.

Държавният секретар нападна и Китай, като съобщи, че счита софтуерния колос " Хуауей " (Huawei Technologies Co.) за инструмент на Китайската комунистическа партия.

Според Помпео, методите на Пекин за угнетяване на правата на индивида са " ужасяващо сходни " на закононарушенията в Източна Германия, а китайското комунистическо управление основава нова форма на авторитаризъм.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР