Съединените щати информираха вчера ООН, че не искат конфликт с

...
Съединените щати информираха вчера ООН, че не искат конфликт с
Коментари Харесай

Блинкън пред ООН: САЩ не искат конфликт с Иран, но ще се защитават при нападение

Съединените щати осведомиха през вчерашния ден Организация на обединените нации, че не желаят спор с Иран, само че американският държавен секретар Антъни Блинкън предизвести, че Вашингтон ще работят бързо и уверено, в случай че Иран или поддържани от Техеран сили нападат американски бойци, съобщи Ройтерс.

Блинкън сподели това в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на фона на опасенията на интернационалната общественост, че спорът сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което се употребява с поддръжката на Иран, може да прерасне в по-голяма война, в която да бъде въвлечено да вземем за пример ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", което също е подкрепяно от Техеран.

" Съединени американски щати не се стремят към спор с Иран. Ние не желаеме тази война да се уголемява. Ако Иран или подкрепяни от него сили обаче, без значение от мястото, атакуван американски военнослужещи, не се заблуждавайте: ще защитим хората си и сигурността си - бързо и уверено. "

Американските въоръжени сили подхващат нови ограничения за отбрана на бойците си в Близкия изток заради опасенията, че може да има набези против тях от групировки, подкрепяни от Иран, оповестяват публични лица на Ройтерс. Вашингтон да вземем за пример изпрати в района изтребители и военни кораби, в това число два самолетоносача, с цел да се опита да възпре Иран и подкрепяните от него сили.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР