Съединените щати имат нов президент и негово име е Джо

...
Съединените щати имат нов президент и негово име е Джо
Коментари Харесай

Първи данни: Спорните щати направиха Байдън президент

Съединените щати имат нов президент и негово име е Джо Байдън, оповестиха " Асошейтед прес " и Си Ен Ен. Демократът надви над Доналд Тръмп след поврат в противоречивите щати, които му дадоха нужните 270 гласа в изборната комисия, с цел да постави точка на борбата за Белия дом.

Тя продължаваше трети ден и беше съпроводена с извънредно напрежение в идеологически разграниченото американско общество, което скоро няма да се успокои.

Окончателната победа на Байдън беше донесена от гласовете на американците в Пенсилвания, които му осигуриха 20 представители в електоралната комисия. Преброяването в щата мина под огромно напрежение.

Демократът водеше също в Джорджия, Невада и Аризона. От изборните комисии в Невада и Пенсилвания обявиха, че може да минат дни до оповестяване на резултатите, тъй като разликата е доста дребна и евентуално ще има наново броене. В Джорджия към този момент започнаха второ броене на бюлетините.

Продължават митингите на последователи на Тръмп. Настоящият американски президент упрекна демократите, че се пробват да му откраднат изборите. Очаква се той да оспори резултатите от вота във Върховния съд.

Съдии в разнообразни щати отхвърлиха като неоснователни подадените тъжби от републиканците за прекъсване на броенето на бюлетини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР