Съединените щати игнорират огромните прояви на добра воля от руския

...
Съединените щати игнорират огромните прояви на добра воля от руския
Коментари Харесай

Лавров: САЩ пренебрегват "добрата воля на Путин"

Съединените щати пренебрегват " големите прояви на благосклонност " от съветския президент Владимир Путин от години, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за CBS News. Министърът означи, че връзките сред Москва и Вашингтон са останали другарски дълго време, само че при 43-ия президент на Съединени американски щати Джордж Буш взаимното доверие е почнало да се губи.

„ Огромната благосклонност, показана от Путин през първите му два мандата на власт, беше подценена. Буш сподели: „ Добре, този човек е толкоз добър, ще го държим в джоба си ", сподели Лавров.

Според него американските политици не са си взели нито една поука от „ неприемливата политика ", която Вашингтон организира след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Лавров напомни обещанието на западните страни да не уголемяват НАТО, обещано на някогашния общоприет секретар на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз и първия президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, и също по този начин уточни, че Москва неведнъж е предупреждавала за вероятните последствия от разширението на военния блок.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР