Съединените щати и Великобритания удариха 36 мишени на хусите в

...
Съединените щати и Великобритания удариха 36 мишени на хусите в
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания във втора вълна от атаки срещу йеменските хуси

Съединените щати и Англия удариха 36 цели на хусите в Йемен в събота във втора вълна от офанзиви, целящи в допълнение да обезвредят подкрепяните от Иран групи, които безмилостно нападнаха американски и интернационалните ползи вследствие на войната Израел-Хамас.

Но Вашингтон още веднъж не се насочи непосредствено към Иран, до момента в който се пробва да откри баланс сред силов отговор и усилване на спора.

Централното командване на Съединени американски щати сподели, че силите му са направили спомагателен удар в неделя „ в самоотбрана против противокорабна крилата ракета на Хути, готова да изстреля против кораби в Червено море “.

Публикация на X гласи: „ Американските сили идентифицираха крилатата ракета в следените от хутите региони на Йемен и откриха, че тя съставлява непосредствена опасност за корабите и комерсиалните кораби на американския флот в района.

„ Това деяние ще отбрани свободата на корабоплаването и ще направи интернационалните водите са по-безопасни и по-сигурни за корабите на ам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР