Съединените щати и Великобритания обвиниха Русия, че разпространява дезинформация онлайн

...
Съединените щати и Великобритания обвиниха Русия, че разпространява дезинформация онлайн
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания обвиниха Русия: Разпространявате дезинформация за войната в Украйна

Съединените щати и Англия упрекнаха Русия, че популяризира дезинформация онлайн и манипулира публичното мнение за войната в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Вашингтон и Лондон отхвърлиха гневно изказванията на Москва, че Западът се пробва да управлява напълно осведомителния поток и да дефинира кое е истина и кое - не.

Русия прави хакерски атаки и употребява " онлайн фабрика за тролове, с цел да популяризира дезинформация и да манипулира публичното мнение за своята война ", сподели английският заместник-постоянен представител при Организация на обединените нации Джеймс Роскоу на срещата, отдадена на потреблението на цифровите технологии за поддържане на мира.

Постоянният представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че съветските управляващи " не престават да стопират, лимитират и утежняват интернет връзката, да цензурират наличието, да популяризират дезинформация онлайн и да сплашват и арестуват публицисти за това, че оповестяват истината за нашествието ".

Руският ѝ сътрудник Василий Небензя упрекна страните, които се назовават " демократична общественост ", че откриват " кибер тоталитаризъм " дружно с софтуерни колоси като " Мета ". Те стопират съветски малките екрани, гонят съветски публицисти и блокират достъпа до съветски уеб сайтове, уточни той.

Небензя още веднъж упрекна западните държавни управления и медии, че са изфабрикували историята за избиването на цивилни украинци от съветски бойци в Буча, северно от Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР