Съединените щати и техните съюзници ще отговорят единно и решително

...
Съединените щати и техните съюзници ще отговорят единно и решително
Коментари Харесай

Байдън: Решението на Путин ще доведе до катастрофална загуба на животи

Съединените щати и техните съдружници ще отговорят единно и уверено на тази " непредизвикана и неоправдана офанзива на съветските въоръжени сили " против Украйна, съобщи американският президент Джон Байдън, откакто в украинската столица Киев бяха чути детонации, съобщи Ройтерс.

" Президентът Путин избра да стартира преднамерена война, която ще докара до пагубна загуба на животи и до човешко страдалчество ", се споделя в изказване на Байдън.

" Само Русия е виновна за гибелта и разрухата, които тази офанзива ще донесе. Светът ще държи Русия виновна ", добави той.

Байдън сподели, че ще разгласи спомагателни ответни ограничения, които ще бъдат наложени на Русия от Съединени американски щати и съдружниците им.

Руският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на " специфична интервенция за отбрана на Донбас ".Той сподели още, че решението за интервенция в Украйна е било взето в отговор на молбата на водачите на двете републики в Донбас (сепаратистките Донецка и Луганска – б.ред.).

Целта на интервенцията, сподели съветският водач, е „ отбраната на хората, които в течение на осем години са подложени на издевателства, геноцид от страна на киевския режим, и по тази причина ние ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, а също по този начин и към предаването на съд на тези, които са направили многочислени кървави закононарушения срещу мирните поданици, в това число жители на Руската федерация “.

Руският президент съобщи, че отговорността за вероятно клане ще лежи напълно на съвестта на „ украинския режим “ и прикани украинските военнослужещи неотложно да смъкват оръжие и да си отидат вкъщи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР