Съединените щати и страните от G-7 планират да наложат широк

...
Съединените щати и страните от G-7 планират да наложат широк
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: И след края на войната няма да може да се вярва на Путин

Съединените щати и страните от G-7 възнамеряват да наложат необятен набор от нови наказания против Москва до 24 февруари, когато се навършва една година от нападението на Русия против Украйна. Това съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд. Освен задълбочаване и разширение на към този момент наложени наказания, акцент ще бъде подложен на високотехнологични произведения за съветската отбранителна индустрия. Нови наказания ще бъдат наложени и на физически лица и банки, както и на лицата, участващи в заобикалянето на глобите, в това число в трети страни.

" Виждаме, че руснаците са станали много хитри: те внасят всичко - от преносими компютри до хладилници - през трети страни, в това число и през нашите страни, а по-късно ги разглобяват, получават чипове и други неща, които отиват за тяхната военна машина ", изясни Нюланд.

По време на онлайн полемика във Фондация " Карнеги " във Вашингтон Нюланд пък съобщи, че Съединени американски щати освен преглеждат какви оръжия могат да бъдат изпратени на бойното поле в Украйна сега, само че и какво ще бъде належащо за надеждно въздържане на Русия в бъдеще.

Независимо от това по кое време и по какъв начин ще завърши актуалната руско-украинска война, би трябвало да бъдат въведени защитни ограничения, с цел да се подсигурява, че Русия няма да я отприщи още веднъж, съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд.

Да се има вяра на думите на Путин или на този, който ще поеме ръководството на Русия след него, няма да е допустимо даже след края на войната, счита тя. В този смисъл даже и да бъде реализиран обективен мир, ще бъде нужен и дълготраен проект за бъдещето, в това число и във връзка с украинската войска. Това проект би трябвало да обезкуражи Путин или неговия правоприемник и предотврати проекти за бъдеща експанзия.

В никакъв случай не би трябвало да имаме вяра - до момента в който Владимир Путин или някой като него е на власт - че това в действителност е завършило.

Запитана от водещия дали Вашингтон се притеснява да не премине алените линии, начертани от Кремъл в поддръжката си за Украйна, изключително в случай че Киев реши да върне Крим, заграбен от Русия през 2014 година, заместник-ръководителката на американската дипломация съобщи, че Съединените щати в никакъв случай не са признавали Крим за съветски и че Украйна има цялата си територия в границите на интернационално приетите си граници.

" Няма да злоупотребявам с това, къде ще решат да се бият украинците. Или по какъв начин ще решат да работят във връзка с Крим в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект. Ние считаме, че Крим е Украйна. "

Според Нюланд след окупацията на Крим Русия е трансформирала полуострова в собствен боен плацдарм, разполагайки там бойни уреди, оръжейни хранилища и командни центрове, които заплашват и ще заплашват сигурността на Украйна, до момента в който са там.

Тези военни уреди, които Русия е разположила в Крим, Съединени американски щати преглеждат като законни цели на украинската войска, съобщи заместник-държавният секретар. " Украйна в никакъв случай няма да бъде в сигурност, до момента в който Крим не бъде - най-малкото - демилитаризиран ", съобщи Виктория Нюланд.

Нюланд обаче добави, че преди да се подходи към въпроса за Крим, украинските военни към момента би трябвало да си върнат забележителна друга територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР