Съединените щати и Китай са в състояние на силна конкуренция

...
Съединените щати и Китай са в състояние на силна конкуренция
Коментари Харесай

САЩ събират сили за конкурентен сблъсък с Китай и в областта на търговията

Съединените щати и Китай са в положение на " мощна конкуренция " на всички равнища, само че това съревнование би трябвало да се ръководи, защото спорът на страните не е в полза на никого. Това съобщи министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо.

„ Ние сме в положение на яростна конкуренция с Китай на всички равнища и всеки, който твърди противоположното, е доверчив. В същото време би трябвало да управляваме тази конкуренция. Конфликтът не е в полза на никого “, сподели шефът на Министертвото на търговията на Съединени американски щати в изявление за NBC. 

Според нея точно търговията сред двете страни, в случай че е допустимо да се реализира непоклатимост в нея, ще помогне за стабилизиране на връзките сред Китай и Съединени американски щати. Въпреки това Раймондо добави, че неналичието на връзка сред Вашингтон и Пекин може да докара до в допълнение напрежение и недоразумения. Министърът също по този начин означи, че по време на срещи с китайски чиновници тя е повдигнала въпроса за хипотетичната хакване на имейла й от хакери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР